Nieuws Marketing

Bedrijven haken in op Warmetruiendag

Het is vandaag Warmetruiendag. Een simpele, vrolijke en effectieve actie om energie en het klimaat te sparen, vindt Nederland.

Van onze redactie 5 februari 2016

Trui Stockpixabay

Dat concludeert het Enschedese onderzoeksbureau I&O Research. Een op de vijf Nederlanders is van plan vandaag een warme trui aan te trekken en de verwarming wat lager te zetten. Dat zegt Peter Kanne van I&O Research. De warme trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Verschillende bedrijven, scholen, corporaties en gemeenten in het land haken met acties in op Warmetruiendag. In deze regio dragen bijvoorbeeld de medewerkers van Buropoint in Winterswijk vandaag een 'warme casual trui' en wordt in het bedrijfsgebouw van deze kantoorinrichter de verwarming enkele graden terug gezet. Dat gebeurt ook bij Artinato in Hengelo, een winkel in modeaccessoires.

KlimaatWarmetruiendag werd tien jaar geleden bedacht door Klimaatverbond Nederland en wordt gesteund door energieleverancier Greenchoice. Vanwege de jubileumeditie werden 2.550 mensen ondervraagd. I&O Research spreekt van een representatief onderzoek. "Nederlanders zien een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd als het gaat om het klimaatprobleem. Zeven op de tien Nederlanders vinden dat burgers zelf meer kunnen doen om het klimaat te sparen."

Foto: Pixabay