Nieuws Marketing

Beursvloer: bedrijven helpen met menskracht of materialen

Bedrijven willen graag iets doen voor de samenleving, maar voor wie? Aan de andere kant kunnen maatschappelijke organisaties soms best professionele hulp gebruiken, maar waar vinden ze die?

Van onze redactie 16 februari 2016

Beursvloer lenneke lingmont DTCT

De Beursvloer Enschede biedt uitkomst. Op vrijdag 15 april (17.00 tot 20.00 uur) worden in het gebouw van brouwerij Grolsch vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Dat gebeurt op initiatief van de Enschedese Uitdaging, een netwerk van organisaties en bedrijven.

Tijdens de vorige beursvloer, in 2014, werden op deze manier 221 matches bereikt, zoals het geven van workshops of adviestrajecten, het doneren van computers en stellingkasten of het bestraten van een plein.

KoppelenOok na de beursvloer blijft de Enschedese Uitdaging bezig om bedrijven en organisaties aan elkaar te koppelen. Een matchgroep met vrijwilligers uit het Enschedese bedrijfsleven beoordeelt alle hulpvragen van maatschappelijke organisaties. In die groep zitten jonge honden en oude rotten, van bedrijven uit allerlei sectoren.

Bij de beoordeling wordt met name gekeken of de aanvraag bijdraagt aan een beter leefklimaat voor de inwoners van Enschede. Zodra de aanvraag geaccepteerd is, worden een of meerdere bedrijven uitgedaagd om mee te werken aan de oplossing.

SpullenbazenBovendien heeft de Enschedese Uitdaging vorig jaar een Spullenbank opgezet voor het uitwisselen van spullen als computers en meubilair. Een Klussenbank bemiddelt in mensen die helpen met een karwei.

Voor de beursvloer kunnen bedrijven en organisaties zich aanmelden via www.beursvloerenschede.nl.

Meer informatie is te vinden op www.enschedeseuitdaging.nl

Foto: Beursvloer 2014 (Lenneke Lingmont)