Nieuws Marketing

Bij Bob's IJs vraag je één bolletje, maar je krijgt er twee

Bob’s IJs, een kleine ijskraam langs de A1 bij Uddel, staat plotseling landelijk in de belangstelling. Een boze klant plaatste een filmpje van de ijskraam op dumpert.nl. Wie bij Bob twee smaken uitkiest krijgt vier bolletjes; twee per smaak. En daarmee is het ijsje plotseling twee keer zo duur als gedacht, schrijft De Stentor.

Marije Kuiper | Foto: Marije Kuiper 27 juli 2016

Bobijs

In een filmpje op internet verelt een boze klant dat hij 16 euro moest afrekenen voor vier ijsjes. Belachelijk, vond hij. Het filmpje maakte veel verontwaardigde reacties los. De Stentor besloot daarom zelf te gaan kijken bij Bob’s IJs. Tonny (71) woont in Uddel en zit regelmatig op het bankje naast de ijskraam van Bob. Een ijsje van Bob zul je hem daar echter niet snel zien eten en dat zit ’m in de verkooptechnieken van Bob. "Je krijgt gewoon het dubbele aantal bolletjes dan waar je om vroeg. En daar betaal je dan ook voor. Ik moest zeventien euro afrekenen voor een paar ijsjes, dat vind ik echt belachelijk!"

Overdonderd

Jeanette van der Zwaag (56) is het met hem eens. "Ik was zo overdonderd door de prijs, dat ik het ijs gelijk niet meer lekker vond." Bob zelf heeft het filmpje en de reacties op social media niet gezien, omdat hij geen internet heeft. De ophef over zijn ‘ijsbeleid’, zoals hij zijn verkooptechnieken noemt, snapt hij niet. "Ik doe dit zo vanwege de snelheid", vertelt Bob. "Weet je wel hoe lang het duurt voordat mensen al die verschillende smaken hebben uitgekozen? Dat duurt veel te lang. Op een goeie dag moet ik soms wel 270 mensen helpen."

Nieuwsgierig

De ophef op social media heeft voor Bob niet alleen maar negatieve gevolgen. Sander (18) en Jaël (18) zijn speciaal vanuit Amersfoort naar Uddel gekomen, omdat ze na het zien van het filmpje erg nieuwsgierig werden naar de ijsverkoper. "We vonden hem nogal een apart type, waar we hard om moesten lachen. Toen dachten we, daar moeten wij ook ijs gaan halen!" Toch vinden ook Sander en Jaël het ijs van Bob wel erg duur. Maar Bob is de beroerdste niet, en biedt hen een gratis servet aan. Normaal kost zo’n ‘happy hands’ 25 cent extra bij een ijsje.