Nieuws Marketing

Bloemen bestellen was nog nooit zo makkelijk

Wouter Reuvekamp van de Almelose bloemenzaak Lisianthus wil door het hele land bloemen gaan verkopen via WhatsApp. Daarmee is hij naar eigen zeggen de eerste in Nederland. En hij laat er geen gras over groeien.

Van onze redactie 22 september 2016

Bloemist ANP

De websites appflowers.nl, whatsappflowers.nl en appbloemen.nl zijn al enige tijd vastgelegd, met whatsappbloemen.nl is hij nu nog bezig. Het eerste boeket dat besteld is via whatsapp werd zaterdag bezorgd.

'Even appen'

"We verwachten dat dit vooral voor jongeren die niet willen bellen een uitkomst kan zijn", denkt Reuvekamp hardop. "Maar ook voor mensen die bijvoorbeeld een belangrijke dag van hun partner vergeten zijn, maar niet met een belletje willen laten merken dát ze die vergeten zijn. Die kunnen vanaf de bank een appje doen, terwijl de partner ernaast zit, haha."

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Wouter Reuvekamp

Klant is koning

Het idee ontstond een half jaar geleden al, bij de start van de nieuwe bloemenwinkel. "Online kan je wel boeketten bestellen, maar vaak zien die er dan anders uit dan het plaatje op internet. Omdat bijvoorbeeld een bepaalde bloem niet meer voorhanden was. Wij maken een boeket op basis van een prijs en de wensen van een klant, sturen een foto op en als het naar tevredenheid is, bezorgen wij het. Mensen weten dan wat ze krijgen." Ook het betalen gaat digitaal, via iDEAL. "Dat is veilig."

Landelijk

Bij Lisianthus gaan ze er helemaal voor. Als het aanslaat en de boeketten ook elders in het land verkocht worden, rijden ze niet met de tuktuk waarmee ze de boeketten in Almelo bezorgen naar - bijvoorbeeld - Amsterdam. Reuvekamp: "Daar werken we samen met collega's, het boeket komt dan van hen."

Kopfoto: ANP