Nieuws Marketing

Blogtop 5: Bedrijfssucces komt van binnenuit

Ondernemerssucces zit niet in het volgen van 8 stappen uit een of ander managementboek. Succes komt van binnenuit. Dit stelt Marc van der Wielen in de best gelezen blog van deze week. Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? Wij zetten 'm voor je op een rijtje.

De Ondernemer 30 september 2016

Boeken 17

1. Bedrijfssucces komt van binnenuit! - Marc van der WielenAfgelopen week werd ik via een verleidelijke e-mail van een boekenwebsite gewezen op een nieuw managementboek. De boodschap suggereerde dat het ondernemerssucces voor het oprapen zou liggen, mits ik de 8 beschreven stappen zou volgen. Verleidelijk en intrigerend. Maar natuurlijk weet u dat dat een onmogelijke belofte is. Toch?

2. 'Heel Holland onderneemt' steeds meer vanuit huis - Henk HerkinkOp dit moment zitten wekelijks tweeënhalf tot drie miljoen kijkers op zondagavond voor de buis om het programma 'Heel Holland bakt' te bekijken. En schijnbaar brengt dat heel veel mensen op het idee om ook maar te gaan bakken. Op zich natuurlijk een heel leuk en goed idee. Maar om zelf al die baksels op te eten?

3. 7 geheimen van succesvolle acquisitie - Richard S.T. de VriesEen stappenplan om je activiteiten bij acquisitie succesvol te maken.

4. Dit zijn de ingrediënten voor een goede marketingmix - Fred RutgersAfgelopen week sprak ik met een ondernemer om hem eventueel te helpen met zijn marketingstrategie. Zijn eerste reactie was veelzeggend: "Ik doe al zoveel aan marketing als ik kan. Ik adverteer mij suf en meer budget voor advertenties heb ik gewoon niet!"

5. Zie een financieringsaanvraag als een sollicitatiebrief - Jan WietsmaVaak spreek ik ondernemers die klagen dat de bank ze geen krediet meer geeft. Het belangrijkste dat je kunt doen, is de bankier net zo enthousiast maken over je plan als jezelf.