Nieuws Marketing

Boerschappen uit Breda brengt lokale boer aan de man

De regionale boer bij u op het bord? Het Bredase bedrijf Boerschappen regelt het voor steeds meer mensen. Er komen mobiele afhaalpunten in Etten-Leur en waarschijnlijk ook Roosendaal. Het kantoor en afhaalpunt voor Breda is inmiddels gevestigd in een deel van de voormalige Faamfabriek schrijft BN De Stem.

Van onze redactie 11 maart 2016

Eigenaar Stijn Markusse (30): „We hebben alles zelf gebouwd en gefinancierd.” Markusse zette het initiatief enkele jaren geleden op samen met zijn vriendin Stéphanie Vellekoop. „We begonnen in 2013 met tien klanten, allemaal bevriende stellen. Het was nooit de bedoeling om er een bedrijf van te maken, maar mijn vriendin en ik hebben onze banen opgezegd. We zijn hier nu fulltime mee bezig.” Elke dag rijden medewerkers van Boerschappen de provincies Brabant en Zeeland rond om lokale versproducten af te halen bij kleine boeren en visserijen.

De klanten van Boerschappen hebben abonnementen op voedselboxen waarvan de samenstelling door Boerschappen wordt bepaald. Hoe vaak ze de pakketten willen ophalen of laten bezorgen, bepalen de klanten zelf. Boerschappen onderscheidt zich door het succes van andere soortgelijke initiatieven. „We zijn nog steeds een nichebedrijf hoor, maar inderdaad sterven veel concepten vroegtijdig in schoonheid.”

Bij Boerschappen tellen ze nu rond de zevenhonderd klanten per week. Markusse heeft negen mensen in dienst. De voedselboxen worden bij De Faam verpakt voor de bezorging. In Etten-Leur kunnen bestellingen binnenkort opgehaald worden op een vast punt waar de bestelbus naartoe rijdt.