Nieuws Marketing

Business in interieuradvies dankzij internethit

Duizenden volgen op Instagram hoe Ilse van Elleswijk elke maand haar interieur wijzigt, schrijft De Gelderlander.

Lars Barendregt | Foto: Marina Popova 28 oktober 2016

Interiortwin instagram hit

Overdonderd was de Arnhemse Ilse van Elleswijk (31) toen ze twee jaar geleden naar het scherm van haar smartphone keek. Ze kreeg een melding dat ze 100 volgers had voor haar account op Instagram. Inmiddels staat de teller op bijna 12.000 mensen die haar plaatjes van het interieur van haar woning graag willen zien. Ter vergelijking: dierenpark Burgers' Zoo en voetbalclub Vitesse hebben samen ongeveer 14.500 volgers op Instagram.

Snelle groeiDagelijks zet Van Elleswijk, werkzaam als consulent voor zelfstandigen, een foto van een hoekje in haar huis op het internet

Instagrampost van Ilse, tekst gaat verder onder afbeelding

Hoe het komt dat haar account zo populair is? Ze haalt haar schouders op. Haar volgers heeft ze niet gekocht en er zit geen groot bedrijf achter haar Instagrampagina, meent ze. "Het is misschien wel een mix van dingen." Zo heeft ze net een nieuw huis in Arnhem-Noord en dat begint van binnen steeds meer vorm te krijgen. "Verder is het zo dat het aantal volgers steeds sneller groeit wanneer er meer aandacht voor je is."

Geheim van succesIn het begin maakte Van Elleswijk foto's met haar mobiele telefoon voor Instagram. Tegenwoordig gebruikt ze een digitale camera. Het maken van een goede foto kost haar niet zoveel tijd, hooguit vijf minuten. Het meeste werk zit in het verslepen van stoelen en accessoires. Iedere maand ziet de inrichting van haar huis er iets anders uit. "Ik denk dat het geheim van het succes is dat de basisstijl van mijn huis populair is. Die is namelijk Scandinavisch. Daarbij probeer ik van de standaard af te wijken en durf ik met kleuren te experimenteren. Nee, mijn meubels zijn niet alleen van IKEA, haha. Het wordt steeds minder. Al heeft de keten veel mooie, betaalbare spullen."

Instagram famousHaar man Jasper vindt het allemaal een beetje overdreven, dat gesjouw met meubels. Hij helpt meestal niet mee. "Maar hij vindt het leuk om te zien dat ik er zoveel plezier in heb. Hij is verbaasd over de vele volgers die ik heb."

Ook bekenden klapperen met hun oren wanneer Van Elleswijk voor het eerst vertelt dat ze Instagram famous is.

Nu is al die online aandacht nog leuk, stelt ze. Maar ze krijgt steeds meer 'rare' vragen. Over de plek waar ze haar dekbedovertrekken koopt, bijvoorbeeld. "En dat terwijl ik bijna nooit een foto maak van onze slaapkamer. Eng vind ik het niet dat veel mensen weten hoe mijn huis eruit ziet. Ze weten niet precies waar ik woon."

Eigen bedrijfNu verdient ze nog geen geld met de ruim 12.000 volgers die ze heeft, waar ook bekende designers tussen zitten. Wel komt haar grote wens, een carrière als professioneel interieuradviseur, steeds dichterbij door haar bekendheid op Instagram. "Als ik kijk naar meiden die hetzelfde doen als ik, stopt de groei meestal bij 50.000 of 70.000 geïnteresseerden. De grens is dus nog lang niet bereikt."

Ze is zelfs al bezig een eigen bedrijf te starten voor interieuradvies, genaamd InteriorTwin. Twee jaar eerder had ze dat nog niet durven dromen. "Ik weet nog goed hoe blij ik toen was met mijn eerste honderd volgers."

Lees ook:Adverteren nieuwe stijl: ieder merk een influencer marketeerVloggen voor de poenCreëer beleving met een zakelijk Instagram-account