Nieuws Marketing

Café Candlelight wint Party Award nr 1 feestcafé 2016

Het populairste café van midden Nederland staat niet in Rotterdam of Den Haag, maar in het bescheiden Sliedrecht. De kroeg Candlelight won de Party Award nr 1 feestcafé van 2016. Dat schrijft het AD.

Salwa van der Gaag | Foto: Richard van Hoek 2 december 2016

Feest 1065

Mocht je bij het horen van de naam Sliedrecht niet meteen denken aan een bruisend nachtleven, dan zit je fout. Café Candlelight aan het Burgemeester Winklerplein in het dorp kreeg de meeste stemmen binnen en won daarmee de Party Award nr. 1 feestcafé.

Eigenaar Dennis Speksnijder is door het dolle. ,,Het is heel mooi dat we juist die publieksprijs hebben gewonnen. Dat betekent dat we gewaardeerd worden door het publiek en daar gaat het om." Er werd ook een prijs uitgedeeld door een vakjury.

Waarom hij denkt dat nou juist deze kroeg het is geworden uit de zestien genomineerden? ,,Het is hier altijd een feestje. We doen er een hoop aan om het gezellig te maken. We zorgen voor veel bekende feest-dj's en hebben vaak themafeesten. Het oktoberfest bijvoorbeeld. Binnenkort houden we weer een Crazy Piano's-achtige avond."

Familiebedrijf

Het café werd 35 jaar geleden door zijn ouders gestart. Hijzelf stond tien jaar in de zaak en sinds twee jaar runt zijn broer Robbin de tent. ,,Het is echt een familiebdrijf."

De awards werden woensdagavond uitgereikt in Raamdonksveer. ,,We waren met vijftien man van het team aanwezig", vertelt Speksnijder. ,,Er was ons gevraagd om aanwezig te zijn, dus we dachten wel dat we een prijs zouden krijgen. Maar er zijn meerdere prijzen. Dat we deze award zouden winnen, hadden we echt niet verwacht."

Trots

Candlelight nam het onder andere op tegen Plein in Rotterdam, Sjors en Sjimmie in Nijmegen en Danzig in Den Haag. De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen laat op Facebook weten trots te zijn. ,,Ook dit zet Sliedrecht op de kaart. Gefeliciteerd mannen!" schrijft hij op zijn pagina. En: ,,Al jaren een begrip in heel Sliedrecht en nu in heel Nederland."

Speksnijder zelf is ook trots dat een kroeg in zo'n klein dorp het op weet te nemen tegen de grote steden. ,,Zo groot is het hier ook niet, maar het gaat om de gezelligheid. Daarin is het personeel heel belangrijk. Zij maken er altijd een feestje van. We krijgen vooral veel gasten uit Sliedrecht, maar ook uit de omgeving. Misschien nu nog wel meer."