Nieuws Marketing

Centrum Almelo krijgt langzaam gezicht

De eerste contouren van de vernieuwde binnenstad worden zichtbaar. De gemeente heeft een maquette gemaakt van het nieuwe Stadsplein, met daarop de havenkom, grote bomen en straatmeubilair. Gisteravond werd die gepresenteerd tijdens een politiek beraad over het binnenstadsplan.

Van onze redactie 20 april 2016

Almelo Binnenstad Carlo ter Ellen 1

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan is inmiddels klaar en wordt vier weken ter inzage gelegd. Daar kan op gereageerd worden. Vervolgens moet de gemeenteraad voor de zomer het beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan vaststellen. Daarom worden nu de grove lijnen uitgezet.

Voor de vorm van de havenkom zijn er nog twee opties. De eerste is een kom met speelse lijnen, waarbij de kom lijkt op hoe die er vroeger uitzag. De tweede optie is een moderne kom met strakke lijnen. De kom wordt ongeveer 28 bij 30 meter groot. Ter vergelijking, het water voor het stadhuis is 18 meter breed.

SfeerBomen moeten sfeer brengen op het plein. Er komen diverse grote bomen van 15 tot 25 meter hoog. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid van bomen in bakken, die verplaatst kunnen worden tijdens evenementen en de weekmarkt. Het nadeel is dat deze bomen veel minder hoog worden en minder lang meegaan.

Voor de weekmarkt is een schets gemaakt, maar daaruit blijkt dat het wel krap wordt op het plein. Hier wordt de komende maanden een oplossing voor gezocht.

Foto: Carlo ter Ellen