Nieuws Marketing

Coop wil echte dorpssuper zijn

Het was nog even wennen toen Carla Hemel gistermorgen het eerste telefoontje aannam: 'Met Ss..... euh.. Coop Hengevelde, waarmee kan ik u van dienst zijn?'.

Van onze redactie 11 februari 2016

Stefan carla hemel lars smook

Na een verbouwing van twaalf dagen is de Spar Supermarkt van Stefan en Carla Hemel omgebouwd tot een Coop. Gisteren opende de Hengeveldse super weer de deuren. "Ooh, mijn koffiekopje van vanochtend staat er nog. Helemaal geen tijd om op te drinken. Zó druk was het direct vanochtend al", verzucht Carla, terwijl ze de kantine in loopt. "Vind je het erg als ik even een broodje eet? Het is de hele ochtend al zo druk... Maar we krijgen superreacties van klanten. Ruim, overzichtelijk, een groot assortiment.. dat zijn allemaal dingen die we terugkrijgen. Genieten is dat. Wij zijn ook echt geen winkel voor de 'vergeten boodschappen', heel veel mensen komen ook gewoon hier voor hun dagelijkse boodschappen"

DrukHet is deze ochtend druk in de winkel. Veel kinderen, dat valt op: zij komen vooral voor de Simone en Karin van PoeHa uit Goor, die de meest bijzondere creaties van ballonnen maken voor de jeugdige klanten, terwijl hun (groot)ouders dwalen door de nieuwe winkel, nippend aan een bakje koffie, zoekend naar hun boodschappen. Want die hebben allemaal een nieuwe plek gekregen. "Tja, sommige dingen weten wij ook even niet zo snel te vinden. De artikelen liggen er nog maar sinds drie dagen in. En we hebben ruim tweeduizend nieuwe producten, dus voor ons is het ook eventjes zoeken. We worden de hele dag al bestookt met vragen over de plek van sommige boodschappen. Maar dat is helemaal niet erg", zegt Stefan.

GestriptDe winkel is in twaalf dagen helemaal gestript. Nieuwe tegels, hogere schappen, ledverlichting, een prominente plek voor vers en een ruimere broodafdeling pronken in de gloednieuwe Hengeveldse super. Ook is er een inpandige slijterij. Alles in oranje-zwart, de kleuren van Coop. Een nieuw tijdperk. Want bijna veertien jaar lang is de supermarkt van franchisenemer Hemel een Spar geweest. "Maar het contract met Spar liep af en wij waren wel toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Stefan. "Het was niet dat we de formule van Spar zat waren, integendeel. We hebben een jaar lang gedubd, de beslissing was best zwaar. Want we hadden het prima bij Spar, het is een warme formule. Met Coop kunnen we een ruimer assortiment voeren en we denken dat we daarmee het dorp beter van dienst kunnen zijn. We hebben in Hengevelde nog een goede bakker en slager, we vormen een soort drie-eenheid. Door het winkelaanbod op peil te houden, houden we het dorp ook leefbaar."

Betrokken dorpDe betrokkenheid van Hengevelde bij de supermarkt is merkbaar, vindt het echtpaar. "We hebben woensdag een receptie gehouden, en 'heel Hengevelde' heeft zich wel even laten zien. Heel dorps, hartverwarmend", vertelt Carla. "Op onze beurt konden we gelukkig de werkzaamheden gunnen aan lokale bedrijven, die meer dan uitstekend werk hebben geleverd. Zo doen we allemaal iets voor elkaar."

Foto: Stefan & Carla Hemel (Lars Smook)