Nieuws Marketing

Daan en Robin uit Enschede brengen ‘onverkoopbare’ schoenen aan de man

Samen met oud-studiegenoot Robin Coes runt de 23-jarige Daan Engelen een webshop in onpaarschoenen. Een niet-alledaagse onderneming.

Karin Veldwachter | Foto: Emiel Muijderman 14 september 2016

Daan Engelen Emiel Muijderman

,,Onpaarschoenen, dat zijn paren waarvan de schoenen in maat verschillen. Voor winkeliers een nachtmerrie, die kunnen ze niet verkopen. Daardoor worden spiksplinternieuwe schoenen gewoon weggegooid.

Wij kopen deze partijen op en verkopen ze via onze webshop onpaarschoenen.nl aan mensen die juist op zoek zijn naar dit soort schoenen omdat hun voeten in grootte verschillen. Maar ook aan klanten met twee gelijke voeten die bij ons merkschoenen van 200 euro voor 50 kunnen krijgen. Een maat verschil is slechts 8 millimeter. Daar zie je niks van", zo legt Daan het concept uit.

Milieubewust

,,Schoenenwinkels verkopen deze paren niet meer en uiteindelijk worden al deze compleet nieuwe merkschoenen weggegooid. Dat is niet alleen erg slecht voor het milieu, het is ook nog eens hartstikke zonde. Onze leveranciers zijn opgelucht dat er eindelijk een milieuvriendelijke oplossing is gevonden voor de duizenden onparen en onze klanten zijn blij met mooie, nieuwe merkschoenen voor een leuke prijs."

Familie

Hoe kom je erop onpaarschoenen te gaan verkopen? De appel blijkt niet ver van de boom te vallen. De vader van Daan is eigenaar van Engelen Schoenmode, met vestigingen in onder meer Deventer en Zwolle. ,,Ik liep in het magazijn een keer tegen een berg onparen aan. 'Probeer ze maar te verkopen,' zei mijn vader. Dat ben ik gaan doen, via Marktplaats. Met verrassend veel succes. Zo ging het balletje rollen.''

Foto: Emiel Muijderman