Nieuws Marketing

De Enschedese Haverstraatpassage leeft weer

De Haverstraatpassage is terug van weggeweest. De leegstand is flink geslonken en de verpaupering is een halt toegeroepen. De meeste winkelunits zijn weer gevuld.

Van onze redactie 11 augustus 2016

Haverstraatpassage

De afgelopen tijd zijn in Haverstraatpassage verschillende winkelpanden verwisseld van huurder. Skateboardshop Shifty, in 2005 begonnen aan de Noorderhagen, heeft na een jaartje Upperside nu even verderop zijn stek gevonden in een fraai winkelpand naast Planet of Sound. De andere buurman is KNhus Lifestyle, dat op 1 september opent.

80 webshophouders

In de voormalige platenzaak Plato opent eveneens op 1 september Conceptstore The Upperside. Ivo Spronk stelt samen met een compagnon de winkelruimte beschikbaar aan tachtig webshophouders. Het is een beetje de omgekeerde wereld van het internetshoppen. De tachtig ondernemers met een internetwinkel krijgen allemaal een plankje aan de muur, waarop zij een product kunnen plaatsen. Het is de fysieke toonzaal voor hun webwinkels.

Verhuizing

Goods4home en Galerie Hartware (by Geesje) verhuisden naar een ander pand in dezelfde straat en Planet of Sound heeft zijn draai al langer gevonden pal naast The Upperside.

Winkels

De rest van de winkels in de Haverstraatpassage is, op een aantal panden na, ook alweer goed gevuld. Bakker Bart opent in oktober, modezaak Carine is net een week open, Cati's Cadeaus en Accessoires opent binnenkort en relatieve nieuwkomers zijn Vibes herenmode, kledingzaak Zeyrek en Love For Buddha.

Foto: Annina Romita

Gerelateerde artikelen:Startende ondernemers zien nieuwe kansen in EnschedeBedenker the Upperside in Enschede wil ook in Hengelo succesvol concept neerzetten