Nieuws Marketing

'Hap' in Almelo zorgt voor delicatessen aan Het Kolkje

Nieuw elan aan de rand van het centrum van Almelo. Creatieve speciaalzaak 'Hap' aan Het Kolkje in Almelo.

Van onze redactie 8 juni 2016

De hap almelo speciaalzaak rikkert harink

Zo'n 25 jaar was ze werkzaam bij de body fashionshop van TenCate in Geesteren, maar vorig jaar besloot ze het roer om te gooien en van haar passie haar werk te maken. De Almelose Moniek Burgers houdt van kaas, mooie vintage spullen, gezelligheid en goeie koffie. "Op stedentrips zochten we ook altijd bijzondere winkeltjes op", vertelt Burgers over haar hobby. En daar heeft ze nu haar werk van gemaakt in de vorm van een delicatessenwinkel vol Nederlandse, Franse, Belgische en Duitse kaasspecialiteiten, Spaanse biologische wijnen en cadeaus, zoals marmeren kaasschalen en bijzondere kaasmesjes.

Ambachtelijk

"Ik liep al langer rond met het idee voor een winkel annex eethuis, maar toen ik Anita ter Keurs ontmoette en hoorde van haar plannen voor Het Kolkje, werd het ineens concreet", vertelt Moniek, die bij het runnen van de zaak assistentie heeft van haar vriendin Jessica. E-nummers, smaak- en geurstoffen zijn taboe. De kazen bijvoorbeeld komen van kleine ambachtelijke producenten.

Hap opende donderdag de deuren en de eerste reacties op het met industriële en vintage elementen ingerichte winkeltje annex eethuisje zijn goed. 'Gewoon gaaf', zegt een klant.

Foto: Rikkert Harink