Nieuws Marketing

De kip van Kipster is voor de echte hipster

Vergeet de hamburger, het hipsterfood bij uitstek. Meet Kipster bbq. Een recept van de dj, personal trainer en creatieve ondernemer Sepehr Hosseini, schrijft het AD.

Chantal Lindsen | Foto: Jan de Groen 18 juli 2016

Jdg080716 Nultien T4 A7972 A

Met een grijns draait hij aan het zelfontworpen spit waartussen zijn half opengeklapte halve kippen te grillen hangen. Een rij hongerige hipsters staat voor zijn tot barbecue omgebouwde aanhangwagen. Daarin olietonnen die dienst doen als grill en een stoomoven waarin de kippen eerst worden gestoomd alvorens ze dertig minuten aan de grill krokant worden gefrituurd. "We laten de huid erop", vertelt Sepehr. "Die wordt dan lekker knapperig omdat we hem insmeren met zelfgemaakte piri piri, die we een dag van tevoren al bereiden. Tijdens het grillen blijven we smeren met olijfolie en zout en peper, zo zuigt de kip zich lekker vol. Als mensen de huid weggooien, zeg ik daar altijd wat van of ik eet hem zelf op, want dat stuk is juist zo lekker."

Avontuur

Het concept van de Kipster bbq komt uit zijn creatieve koker. Twee jeugdvrienden, Marlon en Lou, haakten vorig jaar aan toen het avontuur begon. Met dit foodconcept wilden de jongens een heel simpel en gezond gerecht terugbrengen naar Nederland. Vooral omdat jongeren tegenwoordig op alle foodtruckfestivals worden doodgegooid met hamburgers en patat.

Sepehr licht toe: "Toen ik nog een kantoor in Het Industriegebouw had, ging ik vaak een kippetje halen bij de Kip Gallery op de Hoogstraat. Zo is mijn zoektocht naar de ultieme kip piri piri begonnen. Ik heb voor wat evenementen foodtrucks moeten boeken en opeens dacht ik: laat ik zelf maar eens een foodtruck beginnen."

Lou stopt er na een zomer mee omdat hij het druk heeft met zijn fulltime baan. Marlon Sahetpy (28) en Sepehr zetten de Kipster bbq ook deze zomer voort. Grote kaskraker was hun deelname aan het driedaagse foodtruck event Rrrollend Rotterdam. "Er waren mensen die elke avond terugkwamen om een kip te scoren bij ons. Het leukste waren twee agenten. Ik dacht dat ze ons wilden beboeten, maar ze kwamen voor een kip. En daarna kwamen ze terug om nog eens twintig kippen te halen voor hun collega’s."

Slow roasting

Wat zijn kip zo lekker maakt? "Het is de combinatie van slow roasting en onze zelfgemaakte saus. En het feit dat we tijdens het grillen blijven smeren." De halve of kwart kippen worden geserveerd met gegrilde groente. En bij een beetje kip van de barbecue hoort natuurlijk ook een barbecuesaus. Deze komt, net als de piri piri, uit eigen keuken. Marlons keuken in dit geval. Omdat die in Crooswijk staat, kreeg de saus de naam Crooswijk bbq saus. Volgens de grondlegger is die enorm in trek.

Supertrots

De trots straalt van zijn gezicht als Sepehr praat over Kipster bbq. "Ja, ik ben supertrots, het is een uit de hand gelopen hobby. Het is leuk dat er zo enthousiast op wordt gereageerd. Volgend jaar willen we een bus aanschaffen en in de toekomst wil ik Kipster bbq openen op een vaste plek in Rotterdam. Dat is mijn droom."