Nieuws Marketing

Vernieuwde siroopwafel moet Nederland veroveren

De Kamphuisen Siroopwafel is terug van weggeweest. Vanaf volgend jaar wordt hij weer in Gouda gebakken, door onder anderen chef-kok Toby Tredgett. Met een vernieuwd recept en verpakking moet de siroopwafel Nederland veroveren, schrijft het AD.

Wessel van Houdt | Foto: Sandra Zeilstra 19 mei 2016

Kamphuisen

Tot opluchting van diverse aanwezigen legt burgemeester Milo Schoenmaker het verschil tussen een stroopwafel en een siroopwafel uit. "Een siroopwafel bestaat uit twee los gebakken wafels, terwijl een stroopwafel een spouwwafel is, waarbij de stroop ertussenin wordt gesmeerd." VernieuwingenEven daarvoor heeft hij als eerste de nieuwe verpakking gekregen. De afgelopen anderhalf jaar is Jan Anker van De Vlaam bezig geweest met de plannen. "Het recept van deze wafel is 200 jaar oud. Met deze vernieuwingen kan de siroopwafel nog 200 jaar mee. We zijn trots dat we de Kamphuisen Siroopwafel met alleen natuurlijke grondstoffen kunnen maken. Er zitten geen E-nummers meer in."Chef-kok Naast de overhandiging aan de burgemeester wordt een oude verpakking in de muur ingemetseld. Zo wordt de siroopwafel onderdeel van het dna van het pand. Chef-kok Toby Tredgett is ondertussen creatief aan de slag met de vernieuwde receptuur. Naast verse wafels, heeft hij sirooopwafelijs gemaakt die in hoorntjes van het deeg wordt gedaan. Ook heeft hij een Limburgs stoofpotje met verkruimelde siroopwafels. GoudaDrie jaar geleden verhuisde de banketbakkerij van De Vlaam, die achter winkel aan de Markt zit, naar Waddinxveen. De stroopwafelproductie verhuisde mee. Nu komt Anker daar dus op terug. "De siroopwafel hoort hier in Gouda thuis. Dit is de oudste van Gouda en die moet hier ook gemaakt worden. De oude bakkerij wordt daarom verbouwd. Daarnaast willen we dat zowel authentieke Gouwenaars als toeristen de siroopwafel kunnen beleven. Ze kunnen hier straks het deeg en de stroop voelen en natuurlijk de wafel proeven met een kop koffie erbij."Beleving Na Gouda wil Anker Nederland veroveren. "De Kamphuisen Siroopwafel is nuvooral in Gouda bekend. Wij willen dat hij door het hele land te koop is. Niet in supermarkten, maar bij collega-banketbakkers. Het moet een beleving zijn om een kwalitatief goed product te eten of cadeau te geven. Ook willen we kijken of we hem bij toeristische attracties te koop kunnen aanbieden. Hij is al verkrijgbaar in de Markthal in Rotterdam. We willen kijken of dat ook in Madurodam of de Keukenhof kan. Het bezoekerscentrum in Gouda kan dan ter ondersteuning zijn."