Nieuws Marketing

Delhaize stopt verkoop van insecten

Van onze redactie 27 januari 2016

Insectenvoedsel1065

Delhaize stopt met het aanbieden van insectenproducten. De verkoop van spreads op basis van meelwormen viel zwaar tegen. Bij de lancering klonk het nochtans dat het assortiment aan producten op basis van insecten stap per stap uitgebreid zou worden, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. Dat Delhaize heel laagdrempelige producten met insecten verkocht mocht niet baten. De wortelspread had 4 procent meelwormen, die met tomaat 6 procent. De wormen werden zeer fijn gemixt, waardoor je ze niet kon zien zitten.

Intussen is het besluit van Delhaize niet het enige signaal dat onze zuiderburen het insectenvoedsel links laten liggen. Zo bestaat het Brusselse Bugs' Food dat in 2013 zeer ambitieus begon niet meer. Ook Cook&Roll, het Oostendse hamburgerrestaurant dat als eerste insectenburger op de kaart zette, merkt dat het enthousiasme is weggeëbd.

CarrefourOok bij Carrefour is insectenvoedsel hooguit een niche, zegt een woordvoerder in de krant. "Het heeft tijd nodig om ingang te vinden bij het publiek. Je moet mensen daar in trainen. Maar we blijven erin geloven: insectenvoedsel komt eraan."