Nieuws Marketing

Deurningse Beauty Awardwinnaar jaagt haar dromen na

Verstopt in het prachtige 'niemandsland' tussen Deurningen, Het Hulsbeek en villapark Eureka heeft Karlijn Silderhuis haar werkplek. Vanuit haar beautysalon kijkt ze uit over weilanden, met hier en daar een boerderij. "Ik ben hartstikke blij met deze plek", zegt ze. "Alle klanten vinden de rust die hier heerst heel fijn. Mijn salon heet ook niet voor niets Noa Beauty: noa betekent rust."

Van onze redactie 2 april 2016

Karlijn Silderhuis Lars Smook

Dat Karlijn in de 'beauty' terecht zou komen, was geen verrassing. "Van kinds af aan ben ik er al mee bezig, en ik heb ook die richting gedaan op het ROC van Twente, in Almelo."

TwijfelToch heeft ze even getwijfeld over haar toekomst. "Ik heb me ingeschreven voor de Jan des Bouvrie-interieuropleiding, omdat interieur mijn tweede passie is. Maar na een half jaar dacht ik: wat doe ik hier toch? Ik wil gewoon aan de slag in de beauty. Ik heb toen mijn droom gevolgd. Ben gestopt met de opleiding en met mijn eigen salon begonnen, hier aan de Beldhuismolenweg."

RustDat ze op die plek, in een fraai pandje naast haar ouderlijke woning, zou beginnen, stond voor haar direct vast. "Het is voor een beautysalon misschien een onlogische plek, zo ver van een dorp of stad, maar ik zag dat juist heel erg zitten. Beauty is voor mij meer dan alleen bezig zijn met iemand. De klant moet ook tot rust komen en zich op haar gemak voelen. Dat lukt hier altijd."

Nieuwste techniekenHet tekent de ambitie van de 22-jarige Deurningse. "Ik ben ambitieus", beaamt ze. "Ik wil altijd leren, de nieuwste technieken beheersen, maar ik heb ook de ambitie om hier verder te groeien."

Landelijke Beauty AwardsHaar ambitie leidde tot deelname aan de landelijke Beauty Awards, een wedstrijd voor schoonheidsspecialistes. "Ik heb me daarvoor aangemeld puur om te zien waar ik nu sta. Ik heb van de deelname ook veel geleerd."

VerrassingTot haar eigen verbazing werd ze genomineerd voor de titel 'Beste nieuwe schoonheidsspecialist'. "Dat was natuurlijk al een grote verrassing, en dat ik de titel uiteindelijk won, is natuurlijk fantastisch. Ik heb heel veel reacties gekregen en ben er ook erg blij mee. Maar ik ga gewoon door. Dromen stoppen nergens, zeg ik wel eens. En die droom ga ik achterna."

Foto: Lars Smook