Podcast Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Presentatie: Michel Ariëns en Patrick Wessels 7 september 2021

Aandachtstrekkers-hosts Michel Ariëns en Patrick Wessels zien ze regelmatig in hun inbox glijden. Mailtjes van bijvoorbeeld bol.com of Xbox. Zo persoonlijk mogelijk opgesteld, gericht op hun interesses en zoek- en koopgedrag uit het heden en verleden. Slim, aldus Patrick Wessels. ,,De bedrijven bouwen zo een band met je op. Ze willen vrienden met je zijn. Maar ik weet niet hoe jij ernaar kijkt, ik zie ze niet heel erg als vrienden. Zo'n relatie is heel oppervlakkig. Als ik merk dat een ander beter is, vertrek ik in de meeste gevallen.''

Lees ook: Aandachtstrekkers, nieuwe podcastserie over online trends

Waarom teruggeven van data aan de consument een slimme zet kan zijn

Toch kan het - zoals de presentatoren het noemen - teruggeven van data aan de consument een slimme zet zijn. Veel klanten zien de persoonlijke mailtjes als erkenning. Ze lezen dat ze al een langere tijd producten of diensten bij het bedrijf afnemen en dat wordt gewaardeerd. Dus de volgende keer kiest de consument waarschijnlijk opnieuw voor hetzelfde bedrijf. ,,De mens wordt heel blij wanneer hij van een ander hoort dat die blij is met wat jij doet'', vertelt Wessels. ,,Merken kunnen zich op een vriendschappelijke manier verhouden tot consumenten. Dat blijkt uit onderzoek en er wordt slim op ingespeeld.''

''Zorg ervoor dat alleen de mensen die hebben laten blijken dat ze jouw merk prettig vinden een mail van je ontvangen''

Patrick Wessels, Aandachtstrekkers

Wat kunnen ondernemers leren van Amazon, bol.com, Spotify en Netflix?

De olifant in de data-kamer is natuurlijk wel privacy. Wat mogen merken met klantdata doen om ze nog beter te binden en te behouden voor de toekomst? En wat is voor veel consumenten belangrijker, de persoonlijke communicatie op basis van data of die zo belangrijke privacy? Ook bespreken de hosts andere nadelen van deze marketingvorm. Kan je te ver gaan als bedrijf? Wanneer wordt het too much voor de ontvanger? ,,Zorg ervoor dat alleen de mensen die op enige manier hebben laten blijken dat ze jouw merk prettig vinden, een mail van je ontvangen.'' Wanneer juist niet? Je hoort het in deze Aandachtstrekkers. Ook weet je hoe Amazon het in de ogen van Ariëns op een gegeven moment fout deed.

Lees ook: 'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Van call-to-action tot re-engagement: vergeet dit niet bij emailmarketing

Luister vooral ook naar deze vijfde aflevering uit de serie voor verdere tips en adviezen van de marketingexpert en consumentenpsycholoog gericht aan ondernemers die aan de slag willen met de juiste gepersonaliseerde emailmarketing. Wessels: ,,Wanneer jij als bedrijf de moeite neemt om met behulp van data-analyse jouw klant nog beter te begrijpen, wordt dat gewaardeerd. Hoe beter je je best doet om een klant te leren kennen, hoe gemakkelijker het is om raak te schieten.'' En o ja, volgens Ariëns is de juiste re-engagement in jouw mail vaak belangrijker dan een call-to-action. Hoe dat precies zit? Luisteren!

Lees ook: Voordelen en valkuilen van online adverteren op social media: dit moet je weten

AANDACHTSTREKKERS

In de podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog koppelen dat aan de psychologie van de klant. En adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen.

Via deze link kun je ook eerdere afleveringen beluisteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details