Nieuws Marketing

'Dorpskanjers' gezocht voor modderspektakel

Van onze redactie 4 januari 2016

Modderrace1065

Koesterpas, de organisatie die de deelnemers kortingen biedt bij allerlei bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen en uitdagende sportactiviteiten op touw zet, begint 2016 met een nieuw project: dorpskanjers. Dat schrijft de PZC.

John Smael, de man achter de Koesterpas, is de bedenker. In provinciaal domein Puyenbroeck bij Wachtebeke is zaterdag 23 april een hardloopwedstrijd die alles weg heeft van een modderspektakel: de Strong Viking Mud Edition. Deelnemers moeten, hardlopend en glibberend door de modder, allerlei obstakels zien te overwinnen.

"Het is een flinke uitdaging, waarvoor hard getraind moet worden", zegt Smael. "We zoeken daarvoor echte kanjers, dorpskanjers, uit allereerst Westdorpe, Sas van Gent, Axel, Zuiddorpe en Sluiskil." De trainingen zijn altijd buiten. Ze worden gegeven door onder anderen voetbaltrainer Arie Dekker en beroepsmilitair Bart Koster. "We hebben al zeven aanmeldingen", meldt Smael, "en de werving moet nog beginnen. Bij tien deelnemers gaan we van start." De dorpskanjers krijgen in Puyenbroeck een parcours van zeven kilometer voor hun kiezen.

Aanmelden kan via e-mailadres: j.smael@prosano.nl.