Nieuws Marketing

Drie Twentse bedrijven genomineerd voor WTC Export Award Oost-Nederland

Twee Enschedese bedrijven en één bedrijf uit Goor zijn genomineerd voor de WTC Export Award Oost-Nederland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering.

Van onze redactie 17 oktober 2016

Shoppen in Twente

Het Enschedese bedrijf Esschert Design is een van de genomineerden. Het bedrijf is gespecialiseerd in tuinieren en natuur, waaronder het maken van outdoor haarden. Ook het bedrijf Xsens uit Enschede, dat zich bezighoudt met sensortechnologie en 3D Motion, is genomineerd. Het Enschedese bedrijf ‘verbindt de fysieke wereld met de digitale wereld’. De derde genomineerde is Yalp uit Goor. Het Goorse bedrijf is leverancier van sport- en speeltoestellen wereldwijd.

Jury

De jury heeft bij de selectie van de genomineerden vooral gekeken naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. De juryvoorzitter is Louise van Weerden, lector internationale handel voor het MKB bij Saxion Hogeschool in Enschede. Andere juryleden zijn Albert van Aggelen, Manager Engineering bij Siemens Hengelo en Marc Kroese, Sales Manager Export bij Trioliet en winnaar van de Export Award 2015.

Negende editie

De WTC Twente Export Award is een initiatief van de WTC Twente Business Club. Het is het negende achtereenvolgende jaar dat de prijs wordt uitgereikt. Eerder wonne nonder meer Trioliet uit Oldenzaal, SES Creative uit Enschede, Easy Sanitary Solutions uit Oldenzaal en PM Aerotec uit Hengelo de prijs.

Uitreiking

De uitreiking van de Export Award vindt op donderdag 27 oktober plaats in het Metropool in Hengelo en begint om 18:00 uur. De prijs zal dit jaar worden uitgereikt door de heer Geert Braaksma, voorzitter van de Twente Board. Belangstellenden kunnen zich kostenloos aanmelden via info@wtctwente.eu.