Nieuws Marketing

Droom ondernemer in vervulling met opening Marktplein

In het pand waar nu nog 'Carnavalswereld' is te vinden, aan de Ootmarsumsestraat 15, opent Jeroen van der Meer op 1 april de deuren van Marktplein Oldenzaal. Een winkel van bijna 1000 m2 waar particulieren een plek kunnen huren voor de verkoop van hun spullen. Groot of klein, oud en nieuw.

Van onze redactie 9 januari 2016

Marktpleinoldenzaal anninaromita

Van der Meer neemt het Marktplein-concept over van de zusjes Tine en Iris Bekhuis uit Tubbergen. Bijna een jaar geleden openden zij in een pand van hun ouders op het industrieterrein een winkel waar nieuwe en tweedehands goederen te koop werden aangeboden. Alles dat er goed uitziet en door de deur (3 x 3 meter) naar binnen kon worden gebracht, met uitzondering van levende have, wordt in principe ingenomen. Hoewel de winkel goed liep, sluit het Tubbergse Marktplein zaterdag 16 januari zijn deuren. Volgens de gemeente past deze vorm van detailhandel niet op een industrieterrein.

Aan de Ootmarsumsestraat zijn er voor Van der Meer geen planologische belemmeringen. Hij heeft er zin in en hoopt met deze winkel zijn droom, 'werken met tweedehands spullen en eigen baas zijn', in vervulling te kunnen laten gaan. ,,Marktplein moet een mooie mix worden, een mooie snuffelwinkel. Iedereen moet de kans krijgen om hier wat te verkopen. Dit is een uniek pand. Dicht bij het centrum, veel parkeerplaatsen en aan de route richting Graven Es en De Essen."

Foto: Annina Romita