Nieuws Marketing

Elzinga Kousen biedt mensen steun met op maat gemaakte kousen

HipMaar lang niet iedereen wil met een steunkous gezien worden natuurlijk, al worden ze steeds hipper volgens Sandra Assink. "Van sommige kousen zie je niet eens dat het compressiekousen zijn. Of ze hebben een patroon met hippe streepjes of stipjes."

Jochem Vreeman 1 juli 2016

Elzinga Kousen Annina Romita

"In onze winkels komen bijvoorbeeld mensen die vanwege hun beroep lang moeten staan en daarom een compressiekous zoeken - van de kaasboer tot de barkeeper. Zij krijgen extreem vermoeide benen of vocht- ophoping door het lange staan . Kousen die de bloedsomloop bevorderen, verminderen dit probleem of rekenen er helemaal mee af. Mensen die veel vliegen kampen met hetzelfde euvel. Ook zij weten ons te vinden. Zulke klanten gaan de zaak uit met op maat gemaakte kousen, die extra druk geven."

HipMaar lang niet iedereen wil met een steunkous gezien worden natuurlijk, al worden ze steeds hipper volgens Sandra Assink. "Van sommige kousen zie je niet eens dat het compressiekousen zijn. Of ze hebben een patroon met hippe streepjes of stipjes."

Zomerpanty's,,We zitten nu natuurlijk vooral in het seizoen van de zomerpanty's, teenloze panty's en sneakersokjes. Maar de therapeutische kousen blijven gewild. Beenmode is vooral cosmetisch. Maar wij helpen onze klanten echt.'',,Er komen hier mensen met bijvoorbeeld neuropathie, een vorm van zenuwpijn die al zeer doet als je er alleen al naar kijkt. Of diabetespatiënten, dat is tegenwoordig zo'n beetje volksziekte nummer één. Ook mensen met teenafwijkingen komen hier voor hun pressiekousen.'',,Wij zijn getraind in advies geven, bijvoorbeeld hoeveel druk je compressiekous moet uitoefenen, over de pasvorm of welk materiaal je nodig hebt. Podologen en fysiotherapeuten verwijzen hun patiënten daarom regelmatig naar ons door.''TussenstukjeBij teenafwijkingen, of hallux valgus, gebeurt het vaak dat de podoloog een tussenstukje voorschrijft. ,,Zoiets voel je voortdurend zitten en dat kan best lastig zijn'', vertelt Sandra. ,,Wij hebben therapeutische sokken met bijvoorbeeld gescheiden tenen die hiervoor ontworpen zijn. Los van alle vervelende aandoeningen zijn ook onze tussenmaten populair. Dames die een stevig postuur hebben, maar ook heel klein zijn, hebben een afwijkende pantymaat. Deze klanten zie je altijd met een grote glimlach de winkel verlaten. Daar doen we het voor."

Sandra en haar man Dennis namen in 2011 Elzinga Kousen Hengelo over. Daarvoor runde de familie Elzinga het bedrijf veertig jaar. De zaak heeft een breed assortiment aan been- en ondermode en sinds 2013 is er weer een vestiging in Enschede. Ook met de gelijknamige webshop doet het duo goede zaken: www.elzingakousen.nl

Foto: Annina Romita