Nieuws Marketing

Kantoorvakhandel Höfte Hengelo bestaat een eeuw

De broers Rob en Carlo Höfte van Drukkerij en Kantoorvakhandel Höfte hebben dinsdagmiddag de zilveren Gemeentelijke Erepenning uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Sander Schelberg. Dit in verband met het 100-jarig bestaan van de aan de Drienerstraat gevestigde firma.

Van onze redactie 16 november 2016

Broers Hfte Christian van der Meij

Het was grootvader Johannes Höfte die de zaak een eeuw geleden begon, om de hoek van de Paul Krugerstraat. Zijn zoons Jan en Wim namen het over, waarna de zoons van Jan Höfte, Rob en Carlo, het bedrijf overnamen.

Boekdrukker

Wanneer de grondlegger de zaak precies begon, ligt overigens niet vast. Maar in een gezinskaart uit het bevolkingsregister staat dat grootvader Höfte zich op 9 november 1916 vanuit het Gelderse Wisch in Hengelo vestigde. Als beroep staat boekdrukker vermeld.

Ingelijste gezinskaart

Het echtpaar Höfte kreeg zeven kinderen, waarvan dus twee jongens het bedrijf zouden overnemen. Schelberg overhandigde de ingelijste gezinskaart gisteren aan de broers. Ook het eerste debiteurenboek is bewaard gebleven. Daaruit blijkt dat ‘het Zout’, het huidige AkzoNobel, sinds 1919 een trouwe klant is.

Foto's: Christian van der Meij