Nieuws Marketing

Foodtruckfestival op Hulsbeek

Geen bonkende beats op 5 mei op Oldenzaals recreatieterrein, maar sfeervol eten en drinken aan het strand.

Van onze redactie 15 april 2016

Foodtruck stock

'Voedertijd', dat is de naam voor een gloednieuw foodtruckfestival dat op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, van 12.00 tot 22.00 uur voor het eerst plaatsvindt op Het Hulsbeek bij Oldenzaal. Voor het festival strijken zo'n twintig foodtrucks uit het hele land neer aan het strand ter hoogte van P3. Behalve het nodige eten en drinken, is er ook livemuziek en een dj.

HemelgamesInitiatiefnemers van het foodfestival zijn de Oldenzalers Ron Wilbers en Niels Mulder van het organisatiebureau Ministry of Events dat ook elk jaar de Hemelgames organiseert. "We wijken dit jaar eenmalig uit met de Hemelgames naar zaterdag 4 juni", vertelt Niels. "Dat heeft er mee te maken dat Hemelvaart dit jaar op 5 mei valt, Bevrijdingsdag, de dag van de gratis toegankelijke bevrijdingsfestivals in het land. Het leek ons geen goed idee om de Hemelgames met die festivals samen te laten vallen, vandaar dat we dit keer uitwijken naar begin juni."

FoodtrucksDat geeft het duo de ruimte het nieuwe foodtruckfestival op te zetten. "Foodtrucks zijn de laatste jaren heel populair. In veel plaatsen is er al zoiets, maar nog niet in Oldenzaal. We krijgen ook veel reacties van mensen die het mooi vinden dat we dit in Oldenzaal doen."

Centraal op het festival staat het genieten van eten en drinken. "De foodtrucks brengen allemaal wat bijzonders, daar hebben we ook scherp op gelet. Geen gewone hamburger, maar een streekburger op biologische basis. Goed eten en drinken dus, gecombineerd met de bijzondere sfeer van Hulsbeek moet een mooi festival opleveren."

>>>Lees verder in de Twentsche Courant Tubantia