Nieuws Marketing

Goese kapster toert van klant tot klant met bakfiets

In een stad met veel kapsalons en thuiskappers moet je origineel zijn, dacht deze ondernemer. Met een elektrische bakfiets heeft Miranda de Roo (50) een ingenieuze kapsalon op wielen: KIJK HAAR! geknipt voor thuis.

Marijke Hofstra | Foto's: KIJK HAAR! Geknipt voor thuis 6 september 2016

Mirande de Roo KIJK HAAR 1

Met haar bakfiets kan de uit Goes woonachtige ondernemer alle benodigdheden gemakkelijk meenemen naar haar klanten. Een wasbak, een droogkap, zelfs de koffie gaat mee in de mobiele kapsalon. Het is altijd wel even puzzelen tot alle producten in de bakfiets passen. ,,Ik wil graag goed beslagen ten ijs komen. Ik neem alles mee en de klant hoeft zelf nergens voor te zorgen. Voor het haren wassen hoeft een klant thuis niet meer voorover gebogen in de wasbak te hangen. Ik heb daadwerkelijk alles bij me. Alleen de spiegel laat ik weleens thuis als de klant dat niet nodig vindt.”

Klanten hoeven niet bang te zijn in de bakfiets geknipt te worden. Die gebruikt De Roo alleen om van klant naar klant te rijden. Eenmaal aangekomen, kan ze overal knippen. In de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in de achtertuin.

Tekst gaat verder onder de foto

‘Als ik ’t doe, dan doe ik het goed’

KIJK HAAR! is een droom die uitkomt voor De Roo. Meer buiten zijn, meer genieten van het leven en niet meer voor een baas hoeven werken. ,,Ik dacht: als ik ’t doe, dan doe ik het goed. Dus ik heb meteen een goede fiets aangeschaft. Ik moest wel even oefenen om met de bakfiets te kunnen fietsen. Maar nu is bergop zelfs geen probleem.”

Mond-tot-mondreclame

Hoewel de kapster nog maar net is begonnen, loopt het nu al boven verwachting goed. De positieve reacties van tevreden klanten genereren mond-tot-mondreclame en er bellen steeds meer mensen voor een afspraak. ,,Het is meer dan knippen alleen. Ik luister naar mijn klanten. Ze kunnen hun verhaal doen. Het dient meer doelen dan alleen een nieuw kapsel.” De openingstijden zijn: maandag van 8.00 tot 21.00 uur, dinsdag van 8.00 tot 14.30 uur, woensdag van 8.00 tot 21.00 uur, donderdag van 8.00 tot 11.30 uur, vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.kijkhaar.nl.