Nieuws Marketing

Haags Prinsjesfestival roemt vijf Zeeuwse pioniers

Wie wint 8 oktober de Zeeuwse PioniersPrijs? Het gaat tussen de makers van een pantserschild voor de politie, een schoolpas-app, gezonde en milieuvriendelijke voeding, ambachtelijke mosterd en een nieuwe, besparende kweekmethode voor groenten. Dat meldt de PZC.

Ernst Jan Rozendaal | Foto: Jos van Leeuwen 19 september 2016

Zeeuwsepioniersprijs2016 Josvan Leeuwen

De nominaties zijn zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een feestavond van De Zeeuwse Connectie in de 'Zeeuwse ambassade' in Nieuwspoort in Den Haag, onderdeel van het Prinsjesfestival. De prijs is bestemd voor Zeeuwse ondernemers die door hun lef en durf een positief beeld geven van de provincie.

Kanshebbers

AllPlast BV uit Tholen is een kanshebber door het ontwikkelen van een lichtgewicht pantserschild voor politieagenten en ME'ers. Bas Verschoore uit Vlissingen dingt mee met de digitale schoolpas, een app die al gebruikt wordt op de Walcherse scholen.

Meatless uit Goes heeft een combinatie van vlees en plantaardig product uitgevonden dat voedsel gezonder en duurzamer maakt. TonS Mosterd uit Zierikzee prodceert biologisch verantwoorde mosterd en sauzen op ambachtelijke wijze. De vijfde genomineerde is VitroPlus/ViVi uit Burgh-Haamstede, dat het voor elkaar heeft gekregen om zonder bestrijdingsmiddelen, met een halve liter water in plaats van veertig en onder led-licht een krop sla te kweken. Daardoor kan iedereeen, zonder teeltkennis, waar ook ter wereld, heel makkelijk sla kweken.

Prinsjesfestival

De kanshebbers zijn voorgesteld tijdens de handelsmissie die De Zeeuwse Connectie, samen met het Haagse midden- en kleinbedrijf, zaterdag organiseerde in perscentrum Nieuwspoort. Het doel was Zeeuwen, Haagse Zeeuwen en Hagenezen op een informele manier met elkaar in contact te brengen.

De uitreiking van de PioniersPrijs vindt 8 oktober plaats in Middelburg.