Nieuws Marketing

Hart Elst valt in de smaak bij horecaondernemers

Uit eten in Elst. Het kan op steeds meer plekken. Het gaat te ver om Elst al een volwassen Bourgondisch imago op te plakken, maar feit is wel dat het aantal horecabedrijven gestaag toeneemt, meldt de Gelderlander.

Vincent Bos | Foto: Erik van 't Hullenaar 19 augustus 2016

Ask the Chef Elst

Centrummanager Paul te Wierike spreekt van een welkome ontwikkeling. Hij noemt met name de spreiding van horeca over het hele centrum in Elst een pluspunt. „Bovendien is het aanbod gevarieerd. Dat spreekt mensen aan. Ze verblijven langer in Elst, omdat er zoveel aanbod van goede horeca is. Er zit een goede progressie in. De eigenaren laten ook blijken dat ze tevreden zijn. En ik weet zelfs dat nog een restaurant een locatie zoekt. Maar lege panden zijn er nauwelijks."

Prettig winkelen

„De centrale ligging, het mooie centrum, de prettige bevolking, het winkelniveau. Elst heeft alles waar mensen zich prettig bij voelen. En daar hoort goede horeca bij", meent Theo Driessen, eigenaar van supermarkt Albert Heijn en de restaurants Dries en Co en sinds dit voorjaar Brunello. „Waar mensen prettig kunnen winkelen, is ook plaats voor goede horeca", is zijn filosofie.

Driessen kan het weten. Hij komt uit een horecafamilie. De plek voor Dries en Co is gunstig, met een terras op het zuiden. „Ik geloof sterk in het concept dat we bedacht hebben, een restaurant met een werelds karakter. Je verwacht deze zaak niet in Elst. We streven naar een restaurant met een warme sfeer, waar mensen zich meteen thuis voelen.”

Driessen: „We hechten aan duurzame materialen en maatschappelijk verantwoord voedsel. Zo hebben we eigen koffieblends, een eigen theelijn, een eigen patisserie. We hebben ook bewust ruime openingstijden. Een jaar na de opening hebben we een loungebar geopend waar veel gins en cocktails verkrijgbaar zijn. Dat het er altijd druk is, is een bewijs van de juiste keuzes."

Kleinere pizza's

Brunello is de derde 'Italiaan' in Elst, maar op andere leest geschoeid en dus onderscheidend. Precies zoals Driessen en chef Arthur Bussink dat voor ogen hebben. Italië staat bij Brunello in alles centraal. De wijnen komen uitsluitend uit Italië, het bier ook. De pizza's zijn er kleiner dan gewoonlijk. „Een pizza is pas lekker als je hem gemakkelijk opeet. We hebben mooie pastagerechten, veel Italiaanse specialiteiten. Dit concept is anders dan bij de meeste Italiaanse restaurants. Daarom denken we dat er een markt voor is", geeft Bussink aan.

Eigenaar Jane Huijer van de Indische toko Depaja Makanan met verkoop van ingrediënten uit de Aziatische keuken wilde zich al langer in Elst vestigen. Ze is vorig jaar gestart. „Een toko was er in Elst nog niet. Onderzoek maakte duidelijk dat er behoefte aan is. Maar bovenal dien je zelf in het concept te geloven. We zijn geen restaurant, al staan er wel een paar tafels waar mensen aan kunnen eten. Ze bestellen het eten aan de balie en wij komen het aan tafel brengen. Over de aanloop mogen we zeker niet klagen. Mensen komen overal vandaan naar ons toe. We zien veel vaste gezichten."

Groeikern

Bij Chiel Verheij van Ask De Chef stond een vestiging in Elst ook al enige tijd op zijn verlanglijstje. Klanten uit de wijk Schuytgraaf vroegen hem ernaar. Dit voorjaar was het zover. Hij opende in de Dorpsstraat in Elst zijn restaurant dat gespecialiseerd is in sushi- en barbecuegerechten.

„Elst is een groeikern en is met alle omliggende dorpen interessant voor de horeca", weet hij. "Aan een restaurant als Ask De Chef is in Elst zeker behoefte. Vooral omdat wij een restaurant zijn met een wezenlijk verschillend concept dan de bedrijven die er al zijn. Ask De Chef is een echte aanwinst voor Elst. Het is hier vaak volle bak."

Daar komt nog eens bij dat Ask De Chef gerechten binnen een straal van 10 kilometer binnen een uur thuis bezorgt. De vraag naar sushigerechten was er al, maar ook de barbecuemenu's doen het goed. „Dat komt door de hoge kwaliteit. Echt bedoeld voor mensen die geen vis of sushi willen. Daarnaast serveren wij bijzondere gerechten van rund, varken, gevogelte of vis. Ook dat wordt erg goed ontvangen."