Nieuws Marketing

Restaurant Jagersrust scoort met inventiviteit

Blijven vernieuwen: dat is het credo van Rob Leenaerts, eigenaar van restaurant Jagersrust in Ossendrecht. Samen met zijn vrouw Sabrina en Laura van Gaal ontwikkelt hij telkens weer nieuwe ideeën, die het voor klanten aantrekkelijk maken om een bezoek te brengen aan het restaurant op de hoek van de Abdijlaan en de Putseweg in Ossendrecht.

Wil de Jong | Foto: Tonny Presser 20 april 2016

Jagersrust 2

"Zo hebben we sinds vorig jaar een fish and chips-kraam achter ons restaurant, Krokant", vertelt Leenaerts in BN/De Stem. Leenaerts is sinds 2000 eigenaar. Daarvoor was hij als kok werkzaam bij de vorige eigenaar, Ludo Nelen. "Toen had Jagersrust nog een beperkte menukaart. Toen ik eigen baas werd wilde ik het restaurant een andere uitstraling geven, met producten die echt uit de streek komen. Ons vlees is afkomstig van runderen die op de Brabantse Wal grazen." Achter het restaurant is een groot weiland waar een aantal runderen graast. "De kans is groot dat de biefstuk van deze dieren ook bij ons op het bord komt." Andere heerlijkheden op de kaart worden in de eigen keuken gemaakt. "IJs, brood; zelfs het koekje bij de koffie maken we zelf."Stimulans Dat Jagersrust zich onderscheidt van andere restaurants in de gemeente Woensdrecht bleek ook tijdens de uitreiking van de Zuidwesthoek Business Awards. Jagersrust won in de categorie ‘toerisme en recreatie’. "We waren al blij met de nominatie. Dat we hebben gewonnen is een mooie stimulans om verder te gaan met nieuwe ontwikkelingen." Zo wil hij het restaurant aan de voorkant uitbreiden. Leenaerts verklapt ook vast een nieuw idee: een culinaire autopuzzeltocht. "Deze route gaat langs een aantal boerderijen in de regio. Bij elke boerderij krijgen mensen een menu aangeboden van bijvoorbeeld runderen die daar grazen of producten die daar verbouwd worden." Natuurproducten staan bij Jagersrust hoog in het vaandel. "We zitten middenin de natuur. Wat is er dan mooier dan een menukaart die bestaat uit producten die als het ware naast je deur worden verbouwd?" Zo staat op de wijnkaart de witte wijn van Paul Bosse die een wijngaard heeft op de Brabantse Wal. Op dit moment staat de asperge op de menukaart. In juni verdwijnt die asperge weer van de kaart. "Want we gaan geen asperges verkopen die uit een potje komen. We willen puur natuur."