Nieuws Marketing

Horecabus maakt carpoolplek veiliger

Drie keer is scheepsrecht, moet Ted Deckers (54) hebben gedacht toen hij in april van dit jaar zijn Café Mobiel op het carpoolterrein langs de A1 tussen Amersfoort en Bunschoten parkeerde.

Tom Kuiper | Saskia van Berdenis van Berlekom 2 oktober 2016

Mobibus 1065

1. Marketingopleiding,,Ik heb altijd profijt gehad van mijn heao-opleiding marketing. Projecten en initiatieven in de markt zetten, is voor mij bijna een tweede natuur geworden. Regelmatig krijg ik nu de vraag van andere ondernemers hen te helpen met marketingvraagstukken."

2. Carpoolstation,,In 1997 opende ik het eerste carpoolstation in Nederland. Omdat het vaak niet veilig was bij carpoolplekken, parkeerden mensen hun auto daar niet. Ik zag de mogelijkheid dat te veranderen door carpoolplekken te voorzien van een een broodjeszaak waar mensen kunnen flexwerken. De sociale controle zou de veiligheid verhogen. Ik wilde het concept uitrollen, maar dat lukte niet vanwege allerlei problemen met bouwvergunningen en bestemmingsplannen."

3. Café Mobiel,,In 2010 kreeg ik tijdens een vakantie het idee hetzelfde concept te ontwikkelen, maar dan in een bus. Daar had ik immers geen bouwvergunning voor nodig. Eerst dacht ik aan Apeldoorn, maar die locatie bleek niet interessant genoeg. Toen de huidige plek in beeld kwam, was ik erg enthousiast. Bunschoten ligt centraal in het land en de locatie ligt vanaf de snelweg goed in het zicht. Vanaf deze locatie kan ik het plan ontwikkelen en meer carpoolplaatsen veiliger maken."

Wie: Ted Deckers is eigenaar van Mobibus en exploitant van Café Mobiel, een initiatief van stichting P+Rmissie, waarvan hij zelf ook deel uitmaakt. Ted deed de heao en is sindsdien zelfstandig ondernemer.Het bedrijf: Café Mobiel, een omgebouwde gelede streekbus vanwaaruit eten en drinken worden geserveerd. Nu dagelijks op de carpoolplaats Bunschoten/Amersfoort langs de A1.Cijfers: Streven is minstens 60.000 euro omzet voor het eerste jaar. Aantal medewerkers 1, aantal vestigingen 1.Contact: foodenfriends.nl