Nieuws Marketing

Hulst wil city outlet in binnenstad

De gemeente Hulst doet momenteel een haalbaarheidsonderzoek naar een city outlet; de formule waar populaire en dure merken in leegstaande panden in de binnenstad hun collecties met hoge kortingen verkopen. Dit meldt de PZC.

Van onze redactie 19 december 2016

Kleding 24

Hulst ziet hierin een unieke kans meer bezoekers naar de stad te lokken. Zou Hulst er in slagen het centrum te transformeren tot city outlet, dan is dat een primeur voor Nederland. Een city outlet is niet verwarren met een outlet centrum. Voorbeelden hiervan zijn Rosada in Roosendaal, Batavia-Stad in Lelystad en het Designer Outlet Roermond. Deze zijn allemaal buiten de stad gebouwd in nieuwbouw. Bij een city outlet wordt juist gebruik gemaakt van bestaande panden in het stadshart. Een voorbeeld van een city outlet is te vinden in het Duitse Bad Münstereifel. Daar is sinds 2014 een historisch stadje met een teruglopend winkelbestand met succes getransformeerd tot een city outlet. ,,Dit zou voor Hulst ook een geweldig initiatief zijn", zegt de Hulster burgemeester jan-Frans Mulder. Het haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd door de Terneuzense projectontwikkelaar Lafoma (Nico Boussen).

Outlet koorts

In 1999 brak in Zeeuws-Vlaanderen de 'outlet koorts' uit, toen Sas van Gent en Hulst beiden in de markt waren voor een nieuw te bouwen factory outlet centre (FOC). De gemeenten Terneuzen en Hulst vochten elkaar zowat de tent uit om als eerste zo'n groot koopjespaleis te mogen verwelkomen binnen de stadsgrenzen. Uiteindelijk was het een jaar later de provincie die beide plannen de nek omdraaide. Gedeputeerde Staten oordeelden destijds dat een FOC de nekslag zou zijn voor de lokale middenstand.