Nieuws Marketing

Komt de Action nu wel of niet in Hengelose Es?

De halve wijk weet te vertellen dat er een Action in winkelcentrum Hengelose Es komt. Dat zou kunnen kloppen.

Bob Gevers | Foto: Annina Romita 6 oktober 2016

Winkelcentrum Hengelo Es Annina Romita

De naam waait door de straten van de wijk: in winkelcentrum Hengelose Es zou zich een Action-winkel willen vestigen. Komt ie misschien in de sinds kort leegstaande ruimte van Blokker? Dat in elk geval niet, meldt De Twentsche Courant Tubantia. Maar een rondje bellen levert weinig op, het mistgordijn is dik. Uiteindelijk komt er tóch meer duidelijkheid: er wordt wel degelijk onderhandeld over de komst van de populaire discounter.

Een verslag van een bijna vergeefse speurtocht. Want niemand die iets wil of kan bevestigen over de komst van Action. Het hoofdkantoor niet, vastgoedeigenaar De Hoge Dennen niet, beheerder Bilfinger niet, de winkeliersvereniging niet. 'Bel over een paar maanden nog maar eens terug', is een vaak gehoorde reactie.

Niet op de planning

Zo'n zaak zou elk winkelcentrum er wel bij willen hebben, een Action, 'de grootste in kleine prijzen'. Tot enkele maanden geleden was het winkelcentrum Hasselo in beeld. Maar Action trok zich terug, aldus de betrokken makelaar. Had de winkelketen de Hengelose Es misschien op het netvlies? "Dat winkelcentrum staat niet op de lijst", zegt een woordvoerster op het hoofdkantoor. Maar dat heeft weinig te betekenen. "We krijgen dagelijks locaties voorgedragen en dan gaan we kijken. In elk geval is in het Hengelose winkelcentrum nog niets rond. Het staat niet op de planning, maar het kan ook zijn dat het zich nog in het stadium van de onderhandelingen bevindt." Dat schiet niet op. Daarom maar eens met Bilfinger Real Estate gebeld, de beheerder van het winkelcentrum. Een zegsman wil alleen kwijt dat er van gedachten wordt gewisseld over 'locaties in het complex.' "We kijken hoe we dit centrum kunnen optimaliseren en daar gaat het een en ander aan vooraf. We hebben ideeën, maar we zijn nog aan het zoeken." Of daarbij ook Action in beeld is? "Het is niet zinvol om daar wat over te zeggen, daarvoor is het veel te vroeg. Dat zorgt alleen maar voor een hoop onrust."

Tekst gaat verder onder de foto

Excuses

Maar ondertussen menen veel wijkbewoners al zeker te weten dat de prijsvechter zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De eigenaar van het complex zelf dan, kan die duidelijkheid bieden? Erik Eggink, vastgoedmanager van beleggings- en investeringsmaatschappij De Hoge Dennen, reageert vriendelijk maar kort: "Lastig om antwoord te geven in deze situatie. Excuses."

Makelaar Rob Temmink van Snelder Zijlstra dan, wil hij wat meer kwijt? Ook niet. Hij wil eerst eens met De Hoge Dennen en Bilfinger bellen. En hij wil de krant best op de hoogte houden als er wat nieuws te melden valt.

Niks concreets

Jeroen Beekman is bestuurslid van de ondernemersvereniging van het winkelcentrum. "Er zijn volop onderhandelingen aan de gang, maar er is niks concreets", meldt hij desgevraagd. Ja, de naam Action heeft hij ook gehoord. Maar zulke besprekingen gaan buiten hem en de andere ondernemers om, laat hij weten. "Maar als er een Action-winkel komt zou ik dat zeker toejuichen als visboer."

Duidelijkheid

Action zou zich volgens, uiteraard, onbevestigde berichten op de beganegrondverdieping van Het Palet, de aangrenzende unit van modezaak Ter Stal en de leegstaande ruimte van Tuunte willen vestigen. De zegsman van het hoofdkantoor van Ter Stal houdt zich evenwel op de vlakte. "Er is nog niets concreets. Als er iets gaat spelen dan moeten ze uiteraard met ons in gesprek. Maar er is geen reden om te vertrekken uit het winkelcentrum, we blijven hier graag." En dan komt er toch enig licht in deze geheimzinnige kwestie. De corporatie Welbions is eigenaresse van het appartementencomplex en de ontmoetingsruimte Het Palet. Een woordvoerster bevestigt zonder omwegen dat er onderhandeld wordt over de verkoop van de benedenverdieping. Jawel, vanwege de komst van Action. Er wordt gestudeerd op het verplaatsen van de activiteiten. Het wachten is nu op meer duidelijkheid. Over 'een paar maanden', wellicht.

Tekst gaat verder onder de foto

Blokker

Wat gaat er met de lege ruimte van Blokker gebeuren? De dierenspeciaalzaak Dobey onderhandelt over een verhuizing van het filiaal in het winkelcentrum naar deze unit, bevestigt de eigenaar. Ook kapsalon BrainWash trekt mogelijk in de oude Blokkerruimte. Een kapster kan dat niet bevestigen, maar heeft daarover wel iets gehoord.

Bewaren