Nieuws Marketing

Kop van Zuid krijgt markthal

Het door leegstand geteisterde Entrepot-gebouw op Rotterdam-Zuid wordt omge- toverd tot een markthal. Langs beide zijden van de hal komen kramen te staan waar verswaren te koop zijn, schrijft het AD.

Dénis van Vliet 24 mei 2016

Markthalkopvanzuidhotelnewyorkrotterdamkoopmans

Het idee voor de 'Markt in de Hal' komt van ondernemer Peter Koopmans. "We beginnen nog deze zomer op de plek waar huishoudwinkel Marskramer zat. De binnenpui wordt gesloopt zodat de kramen in de hal komen te staan. Er moet een lint van kramen komen richting de Jumbo, die helemaal achter in het pand zit."

400m2De markt omvat in eerste instantie 400 vierkante meter. Bij succes wordt dat uitgebreid naar 2000 vierkante meter. Marktkooplui die handelen in (biologische) versproducten kunnen via Koopmans een kraampje huren. "De bedoeling is dat in de markthal van alles te krijgen is: van Hollandse kaas tot Surinaamse bara's en alles wat daar tussenin zit. Als het een beetje loopt, wil ik ook themaweken houden. Bijvoorbeeld een kerstmarkt in de maand december.''

Oud planMet de transformatie van het Entrepotgebouw tot een markthal grijpt Koopmans terug op een oud plan. De planontwikkelaars wilden het uit 1876 daterende pakhuis halverwege de jaren 90 al omtoveren in een uitheemse markt. Na het faillissement van de Konmar, die met zijn wereldmarkt aanvankelijk veel kooplustigen naar het Entrepotgebied wist te lokken, probeerde de ene na de andere ondernemer een zaakje te openen in de hal. Meestal met weinig succes.

Hotel New YorkKoopmans hoopt vooral bezoekers te trekken die wonen en werken op de Kop van Zuid. "Ze lopen naar Hotel New York tijdens de lunch, ook al is dat verder weg dan het Entrepotgebied. Onbekend maakt onbemind. Dat moet veranderen.''

De versmarkt moet ook een impuls geven aan de rij horecapanden langs de havenkant. Veel zaken staan daar leeg. Wel opent daar deze zomer nog een filiaal van lowbudgetrestaurant Bregje.