Nieuws Marketing

Luxe vakantiepark krijgt snel vorm

Elodie Kint 13 januari 2016

Luxevillaharbourvillage1065

De eerste vijftien luxe villa's in vakantiepark Harbour Village zijn nog dit voorjaar klaar voor gebruik. De bouw van het park aan het Veerse Meer nabij Arnemuiden is dinsdag begonnen, zo schrijft de PZC woensdag.

In september werd de voormalige groepsaccommodatie Het Zilveren Schor al met de grond gelijkgemaakt. Daarvoor in de plaats wordt een luxe vakantiepark gebouwd met een sportresort, een restaurant, welnessvoorzieningen, een boothuis en 79 villa's met aanlegplaats voor een boot.

VakantieverblijfDe eerste vijftien villa's, die zo'n 6 ton tot 1,2 miljoen euro kosten, hebben al een eigenaar. De huizen zijn bedoeld als vakantieverblijf. En in de periodes dat de eigenaar er zelf niet is, kan Roompot de villa's verhuren aan andere vakantiegangers. Alle andere nieuwe recreatieverblijven zijn nog te koop.

Niet alleen de eerste villa's, maar ook de infrastructuur eromheen moet rond Pasen af zijn, zodat de bewoners deze zomer al aan het Veerse meer door kunnen brengen.

Of ze dan middenin een bouwput zitten? Dat denkt makelaar Peter Kodde niet. "Er wordt steeds een fase afgerond, voordat de huizen worden opgeleverd. Dus ook alle wegen rondom de villa's worden aangelegd. Achter die eerste 'wijk' zit nog niets, behalve een stel uitgezette kavels. Maar de eigenaren kijken uit op het meer, dus ik denk dat ze er weinig last van hebben", zegt hij.

Het begin van de bouw heeft even op zich laten wachten, omdat er meer asbest verwijderd moest worden dan gedacht, na de sloop van het Jantje Betongebouw. Na de zomer gaat de bouw van de volgende fase verder. Begin 2017 moet het hele project klaar zijn.

De eerste vijftien villa's zijn rond Pasen klaar. De eigenaren kunnen hun eerste zomer aan het Veerse Meer doorbrengen.