Nieuws Marketing

Madison in Almelo: ‘Even 'n nieuw pand bouwen’

Zo heb je niets en zo heb je een nieuw pand. Dat is in het kort het verhaal van Madison. In een recordtijd heeft de Almelose tuinkussenproducent een nieuw bedrijfspand laten bouwen.

Van onze redactie 7 januari 2016

Madison Rikkert Harink

Het is even alle hens aan dek bij Madison. Een vrachtwagen moet worden gelost. Dus heeft Edwin van de Keuken zelf ook even een orderpicker gepakt. Handig manoeuvreert hij het apparaat (een orderpicker is een soort van heftruck) door de stellingen. Samen met zus Yvonne is hij eigenaar van het familiebedrijf dat is opgericht door hun ouders.

‘Het pand was niks’Lang hoefde de Almelose producent niet na te denken over het pand van Auto Demontage Almelo (ADA) op het XL Businesspark, dat tot voor kort op de plek van het huidige pand van Madison stond. Het ADA-pand was weliswaar nieuw, maar de technische constructie was bijzonder slecht. "Het pand was echt niks", zegt Van de Keuken. Op het moment dat de nieuwbouw al was begonnen werd het pand van ADA nog gesloopt. "De bestrating buiten was zo op de zwarte grond gelegd." Vandaar de nieuwbouw, die er in enkele maanden tijd stond. Eigenlijk is er in die periode continu aan het pand gewerkt. Hoofdaannemer is Wilmink-Oosterveld uit Borne. De coördinatie heeft Madison zelf gedaan. "We hadden goede onderaannemers", zegt Van de Keuken. Zo hebben de buitenlandse monteurs die de sprinklerinstallatie hebben geïnstalleerd in de weekenden gewoon doorgewerkt. "Ze zijn hier toch in Almelo, ze willen graag werken." Het heeft volgens Van de Keuken niet geleid tot meerkosten.

In gebruikDe hal is inmiddels in gebruik genomen. Ondertussen wordt gewerkt aan de bouw van het kantoorgedeelte. Madison verwacht dat dat eind volgende maand in gebruik kan worden genomen. IJs en weder dienende uiteraard.

Symbool voor groei De bouw van het nieuwe pand op XL staat symbool voor de groei die het Almelose familiebedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De nieuwbouw in Almelo komt relatief kort na een investering in de eigen productie van tuinkussens in Polen. Madison heeft daar momenteel zo'n 150 mensen aan het werk. "We maken alles zelf op het gebied van kussens." En dan gaat het niet alleen om kussens voor tuinmeubelen, het verschil tussen binnen- en buitenkussens is in de loop van de jaren kleiner geworden. Madison is ook groot op het gebied van parasols. Die worden in China gemaakt. Het bedrijf is van plan om de parasols in de toekomst te laten aanvoeren via de nieuwe containerterminal op XL.

Foto: Rikkert Harink