Nieuws Marketing

Met toeristische app historisch wandelen door Zevenbergen

De historische wandeling door het centrum van Zevenbergen is met een toeristische app in een modern jasje gestoken, schrijf BN de Stem.

Ad Goddrie 8 juli 2016

App Zevenbergen wandelen

De 3,6 kilometer lange wandeltocht, ooit uitgezet door heemkundekring Willem van Strijen, kan nu ook met een audiogids op de mobiele telefoon worden afgelegd. Op negentien stopplaatsen vertellen bekende Zevenbergenaren zoals John Goverde, Jan Barel en Peter van de Wiel de wandelaars wat er allemaal te zien valt.

Promotie"Het leek ons een leuke promotie voor Zevenbergen", vertelt Bart Schuijt, samen met Ronald Schoone de initiatiefnemer.

Via het UITpunt Moerdijk zijn ze in zee gegaan met izi.TRAVEL, een site die audio reisgidsen voor smartphones levert. Het bedrijf levert informatie over onder meer stedentrips, fietstochten en museabezoek. "Je kunt de app gratis downloaden en gebruiken", zegt Schuijt. "Het leuke is dat je het zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt."

In het geval van de historische wandeling zijn dus gesproken teksten toegevoegd, maar er zijn ook foto's en filmpjes op te vinden, zoals bijvoorbeeld over de Kasteeltuin.

Schuijt en Schoone zijn vast van plan het nog verder te gaan uitbouwen. "Bijvoorbeeld met ludieke verhalen. Daar gaan we het Loge der Oud-Prinsen voor benaderen. Ook hebben we het idee om er een kroegentocht aan toe te voegen. Welke cafés zijn er allemaal, wat zijn de specialiteiten. Verder staan we open voor andere ideeën."

FietstochtenBehalve de wandeltocht in Zevenbergen, zijn via izi.TRAVEL inmiddels ook audiogidsen te verkrijgen van drie fietstochten door de gemeente Moerdijk.

Schuijt en Schoone hebben er al heel wat vrije tijd in gestoken. "We vinden het leuk om te doen. We zijn betrokken Zevenbergenaren."