Nieuws Marketing

Middelburger Marc Odijk vindt gat in de markt met 'vintage guitarstraps'

Voor elke kleur gitaar en voor ieders smaak heeft Marc Odijk uit Middelburg wel een gitaardraagband. Een beetje gitarist spreekt van een 'guitarstrap'. Het is het bestaansrecht van Odijks jonge bedrijf Holy Cow.

FRANK BALKENENDE | Foto: Lex de Meester 22 september 2016

Marc Odijk Lexde Meester

"Ik zag een markt voor gitaardraagbanden. Er is veel lelijks te koop. Ik wil iets moois leveren." Dat fraais komt van originele stoffen uit de jaren zestig en zeventig. Van meubels, kleding of woondecoraties. Soms is het lapje klein en kan hij er slechts een handvol banden uithalen. "Het voordeel is dat zo'n kleine serie uniek is. Je komt niet snel een gitarist met dezelfde strap tegen", zegt Odijk.

Koeienkop

"Voor de achterzijde van de draagband heb je stevig materiaal nodig. Ik koop daarvoor rollen geweven katoen en gerecycelde autogordel. Aan de uiteinden komt nieuw tuigleer. Dat snijd ik zelf en voorzie ik van mijn logo: een koeienkop met de letters HC. Mijn straps komen in twee breedtes: 5 en 6 centimeter en twee soorten 'retro', zeg maar standaard, en 'real vintage'."

Aantrekkingskracht

De designs van Odijk, die voorlopig vooral via Facebook reclame maakt, slaan bij gitaarspelend Nederland in als een bom. "Jelte van Jett Rebel belde nota bene zelf. Hij vond ze erg cool." Met een rijtje bekende ambassadeurs als Bløf, Jett Rebel, Van Velzen, Danny Vera en Navarone heeft Odijk amper marketing nodig. Honderden heeft hij er al verkocht, ook aan gitaristen in het buitenland. En gitaarbanden zijn net als schoenen. je wilt steeds nieuwe. De gitaardraagbanden van Holy Cow zijn inmiddels in acht gitaarboetieks in de Benelux te koop. Binnenkort komt de webshop van Holy Cow online.