Nieuws Marketing

Modekoning Ad Heijne verhuist naar Enschede: 'Waar het wel bruist'

De opheffingsuitverkoop begint morgen. Want medio maart sluit Ad Heijne de deuren. De exclusieve winkel in herenmode en herenschoenen onder de Telgenflat verhuist naar het centrum van Enschede. Dáár bruist het, zeggen Ad Heijne en Joost Hemelt. In Hengelo zien ze de leegstand groeien. Dat schrijft Tubantia dinsdag.

Van onze redactie 18 oktober 2016

Ad Heijne Hengelo Emiel Muijderman

V&D is een donker gat. H&M verhuist wellicht van De Brink naar de overzijde van het marktplein. "We zitten hier op een eiland." En zo verliest Hengelo één van zijn bekende winkels aan Enschede. Zo'n winkel waarmee Hengelo zich altijd graag laat zien: modezaken met kwaliteit. Maar Heijne en Hemelt vertrekken desondanks. "We moeten wel. We zijn ondernemers." Hemelt is eigenaar, Heijne is adviseur en staat op vaste dagen in de winkel. Samen vormen ze een cv, een commanditaire vennootschap.

Beleving

Zeven jaar geleden opende de winkel de deuren in Hengelo, aan de Markt. Temidden van de bedrijvigheid van andere winkels. "Maar nu staan onze klanten op een leeg plein te koekeloeren! En ze willen beleving! Ze willen recreatief winkelen!"

Koningsplein

De winkel verhuist naar het Koningsplein in Enschede, de huidige Zuidmolen. "Een superlocatie! En wij zijn de eerste nieuwe winkel in het complex." Heijne: "De verhuizing is een weloverwogen beslissing geweest. We hebben hier een leuke klantenkring opgebouwd, ik hoop dat die straks ook bij ons in Enschede komt."

Lees meer in de Tubantia van dinsdag.