Nieuws Marketing

Nieuwe impuls voor Gasthuisplein in Zwolle

Ondernemers aan het Gasthuisplein in Zwolle zien de toekomst van het plein positief in. Dat er definitief geen bioscoop meer in De Kroon komt, maar 39 appartementen en een commerciële ruimte, zou zelfs de beleving van het plein ten goede kunnen komen denken zij. Zo valt dinsdag te lezen in de Stentor.

Van onze redactie 18 oktober 2016

Zwolle 6

"Top, wij vinden het wel een goed idee", zegt Piet Reuvekamp, eigenaar van De Inktpot. "Een bioscoop is wel leuk, maar het geeft ook veel fietsoverlast", vult zijn vrouw Marlou aan over het 'wildstallen' voor de bioscoop.

Winkelruimtes

Dat er een commerciële ruimte komt op de begane vloer is goed voor het winkelaanbod op het plein verwacht Reuvekamp. "Een à twee winkelruimtes. Dat geeft een boost aan het plein." Nu ontbreekt het nog aan uitstraling en staat er te veel leeg, vindt hij. "Het is net een stukje verlenging van de A28."

De tekst gaat verder onder de foto

Gasthuisplein in Zwolle

Stadsbeeld

Met de commerciële ruimte erbij is het 'perfect', denkt René Mensen van de nieuwe lunch- en borrelzaak 20-five. "Het is een behoorlijke ingreep, ik vind het prima." Van de bioscoop verwachtte Mensen toch maar weinig bezoekers, maar als er ondernemers in komen: 'komt er meer loop' verwacht hij. "Ik denk dat wij daar meer aan hebben." Het pand past volgens hem binnen het stadsbeeld.

Rommelig

De plannen voor de herinrichting van het plein waren voor hem de reden om zijn zaak te openen. "Dat gaf voor ons de doorslag." Het totaalplaatje wordt straks een stuk gezelliger denkt Mensen: "Het is rommelig, met die fietsen, ze gaan het mooi maken. Nu blijven mensen nog weg, want het is niet mooi aangekleed. Een prima investering."