Nieuws Marketing

Cas uit Almelo start mobiele fietsenmaker bedrijf

Cas, fietsen en meer. Onder die noemer is de 44-jarige Almeloër Cas de Jonge een nieuw bedrijf gestart. Vanuit een als werkplaats ingerichte bedrijfsbus repareert hij fietsen, maar ook rollators bijvoorbeeld.

Van onze redactie 6 september 2016

Cas de Jonge Emiel Muijderman

Als jongetje van 10 kocht hij zijn eerste brommer. "Een Sparta. Ik weet nog dat ik er 15 gulden voor betaald heb", zegt De Jonge. Hij vertelt enthousiast over het ontstaan van zijn passie voor techniek en dan met name voor fietsen en bromfietsen. "Die Sparta was regelmatig kapot en ik probeerde hem steeds zelf te maken. Zo ishet eigenlijk begonnen. Ik heb bijvoorbeeld ook heel veel solexen en oldtimerfietsen gehad.

Passie

Eigenlijk ben ik al 25 jaar fietsenmaker, maar hobbymatig. Beroepsmatig ben ik altijd als verkoper van bouwmaterialen actief geweest, onder meer bij Van Buren Bouwmaterialen in Nijverdal", vertelt De Jonge, die nu van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. "Mijn vrouw kon fulltime gaan werken in het onderwijs en dat gaf me de mogelijkheid mijn passie te volgen en voor mezelf te beginnen."

Rollators

In principe repareert hij fietsen bij de mensen voor de deur, maar als er echt veel aan moet gebeuren, neemt hij de fiets mee naar de werkplaats bij zijn huis. Behalve fietsen, repareert De Jonge alle voertuigen zonder benzinemotoren, zoals rollators, rolstoelen en scootmobielen. Hij is gediplomeerd fietshersteller. "Twee jaar geleden heb ik de opleiding Fietsenmaker Basis en elektrische fietsen gevolgd in Zeist, ook voor elektrische fietsen." De Jonge is vorige week begonnen. En tot zijn eigen verbazing waren er heel wat klussen. "Op de woensdag na zat ik de hele week vol."

Om Almelo maar ook de rest van Twente te kunnen bedienen, werkt De Jonge samen met mobiele fietsenmaker Tom Roering uit Enschede.

Foto: Emiel Muijderman