Nieuws Marketing

Nieuwe tattooshop in Hengelo

Voor tatoeëerder Henri Kuipers is er niks mooiers dan een klant die trots in de spiegel naar zijn of haar nieuwe tatoeage kijkt. Dat beeld ziet hij het liefste zo vaak mogelijk in Kings of Ink, zijn nieuwe tattoo- en piercingshop.

Lars Velthuis | Foto: Christian van der Meij 6 juni 2016

Tattooshop hengelo opening christian van dder meij

Hij is er naar eigen zeggen klaar voor. "Na tien jaar in dienst van tattooshop Snakebite in Almelo voelde ik me eraan toe om mijn eigen pad te kiezen." Kuipers koos bewust voor Hengelo. "Ik heb veel te danken aan Snakebite. Ik wil niet in het vaarwater van mijn oude werkgever gaan zitten. In Enschede zit al een behoorlijk aantal tattoowinkels. Dus toen dacht ik: waarom niet Hengelo?"

ConcurrentieZondag was de feestelijke opening aan de Marktstraat 4, op maandag begint het echte werk. Er zitten ook andere tattooshops in het Hengelose centrum, maar concurrentie vreest hij niet. "Tijdens de verbouwing kwamen al nieuwsgierige mensen binnen voor een afspraak. En de internetmonteur laat hier binnenkort een tattoo zetten! Tatoeages zijn tegenwoordig hipper dan ooit. Kijk alleen al eens naar televisie. Je ziet ze veel bij voetballers en popsterren. Zelfs in reclames zie je tattoos."

OpleidingDe Almeloër denkt dat tatoeages nu meer geaccepteerd zijn dan vroeger. "Het zorgt er ook voor dat veel beginnende toeëerders zonder enige vorm van opleiding of ervaring een tatoeëersetje van Marktplaats kopen. Dat werkt niet. Tatoeëren is een ambacht. Een vak dat je moet leren. Toen ik begon, keek ik een jaar mee voor ik überhaupt een tattoo-pen aanraakte. Pas na drie jaar had ik de basis onder de knie."

PiercingsNaast tatoeages biedt Kings of Ink piercings aan, die gezet worden door Salena. "Veel vrouwelijke klanten vinden het fijn om door een vrouw gepiercet te worden." Tevens leert Kuipers zijn vriend Bennie de kneepjes van het vak in zijn nieuwe shop. "Als jonge jongens tekenden we al veel samen. En nu staan we hier met elkaar op onze tweeëndertigste!"