Nieuws Marketing

Onderneemster Julia Wesselink uit Weerselo opent hobbyatelier ‘Bij Julia’

Een oude Singer-naaimachine, koekblikjes met Koningin Juliana erop en een antieke piano met ingebouwde kandelaars; Bij Julia stap je zo grootmoederstijd in, maar dan wel met een roze randje. Het nieuwe hobbyatelier van Julia Wesselink (26) aan de Gunnerstraat 10 in Weerselo past helemaal bij de jonge onderneemster. "Dit is wat ik droomde hoe ik zelf mijn huis in wilde richten", vertelt Julia.

Van onze redactie 22 februari 2016

Julia Wesselink Reinier van Willigen

In het atelier organiseert de Weerselose creatieve workshops en cursussen voor groepen kinderen en volwassenen. Tijdens babyshowers, vrijgezellenfeesten en kinderfeestjes kunnen de deelnemers rompertjes versieren, vogelhuisjes beschilderen of prinsessenrokjes maken. Vanaf 1 maart ontvangt Julia tien weken lang kinderen die het leuk vinden om na schooltijd creatief bezig te zijn en elke week iets anders te creëren.

Bloemenzaak Bij Julia is zaterdagmiddag officieel geopend met een druk bezochte open dag. "Veel mensen waren erg nieuwsgierig en kwamen even een kijkje nemen", vertelt Julia. "De meesten kennen de ruimte nog van toen er een bloemenzaak zat." Nadat de bloemenwinkel haar deuren sloot, betrok evenementenbedrijf 't Twents Kwartiertje de ruimte om groepen voor en na een rondje op de solex of in de tuktuk te ontvangen. Toen het pand hen te klein werd, stond het enige tijd leeg, waarna Julia het omtoverde tot de nieuwe creatieve ruimte.

Prikkelen en motiveren Julia heeft de afgelopen jaren in de wereld van theaterkostuums gewerkt. Zo werkte ze onder meer mee aan de Nederlandse musicalproductie The Sound of Music. "Eind augustus was dat afgelopen en wilde ik iets nieuws. Ik had het idee voor het geven van workshops al langer in mijn achterhoofd en nu was het de goed tijd."

In de workshops zijn de deelnemers heel vrij in hun ideeën. "Ik wil mensen prikkelen en motiveren creatief bezig te zijn. Het mooie van kinderen vind ik dat ze iets gewoon doen. Ze denken niet te veel na en maken gewoon iets leuks. Volwassenen hebben vaak direct al een idee." De kinderen worden dan ook vrijgelaten in hun materiaalkeuze. In een kast legt Julia verschillende materialen voor ze klaar. "Ze mogen dan zelf dingen pakken en ontdekken."

Foto: Reinier van Willigen