Nieuws Marketing

Ondernemers blij met Kopenhagen als nieuwe bestemming vanaf Airport Eelde

Tal van ondernemers hebben blij gereageerd op het nieuws van Groningen Airport Eelde dat je vanaf 16 september tweemaal daags kunt vliegen op de internationale ‘hub’ Kopenhagen, meldt Groninger Internet Courant.

Van onze redactie 15 juli 2016

VLIEGTUIG PIXABAY

Vanaf die luchthaven ligt namelijk de hele wereld aan je voeten. “Fantastisch nieuws. Niet alleen voor Groningen, maar voor heel het Noorden”, jubelden ze in koor vlak na de bekendmaking op de luchthaven.

Verbinden

Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke laat al jaren weten dat hij graag een verbinding wil met een hub, die Groningen Airport Eelde met de rest van de wereld verbindt. Na vier jaar van intensief zoeken en onderhandelen, kon hij woensdagmiddag dan eindelijk de verlossende woorden spreken. Want de zo vorig gewenste verbinding met Kopenhagen is een feit.

En juist die verbinding is waarvoor veel ondernemers ook al pleitten in de laatste editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant. Directeur Van de Kreeke benadrukte in die courant ook al dat een verbinding met een internationale hub belangrijk is voor de Noord-Nederlandse economie.

Lang gekoesterde wens

Lambert Zwiers, directeur van VNO-NCW en MKB Noord, sluit zich daar bij aan. “Dit is heel mooi”, zegt hij. “Het is ook echt een lang gekoesterde wens. Het is voor de economie in Noord-Nederland heel belangrijk om een goede verbinding met de rest van de wereld te hebben. Er is nu natuurlijk veel discussie over de toekomst van Eelde. Dit nieuws komt op een heel goed moment en kan helpen bij het neerzetten van een positief toekomstbeeld. Zo’n hub is namelijk het juiste antwoord op de vraag of er een toekomst is. Dit is de manier waarop we verder moeten.”

Foto: Pixabay