Nieuws Marketing

Ondernemers toveren Rotterdam om tot Olympisch stadion

Op een scherm naar de Olympische Spelen in Brazilië kijken, maar vooral zelf sporten. Dat is het idee achter Rio aan de Rotte, half augustus.

Gert Onnink l Foto: Jan de Groen 27 juli 2016

Rottedamolympischespelen

Rotterdam grossiert in het binnen halen van grote sportevenementen, zoals dit jaar de WK para-triatlon en de WK roeien. Maar inmiddels even bekend zijn de 'randprogramma's' (side events), die bij de toernooien worden gehouden. Zo werd vorig jaar tijdens de WK beachvolleybal op Katendrecht op de bijvelden fanatiek gevolleybald door jong en oud. Dat idee vormde de basis voor Rio aan de Rotte, dat op het Grotekerkplein, bijna aan de Rotte, de tenten opslaat.

De Spelen zijn al even aan de gang, als het sportfestijn tussen Laurenskerk en Stadspodium in Rotterdam opduikt. ,,Dat heeft te maken met de WK roeien in Zevenhuizen, waarvoor de opening in hartje stad wordt gehouden. Dat is op zaterdag 20 augustus'', legt Marina Vasenna, projectmanager bij de gemeente Rotterdam, uit. Dat doet ze samen met collega Daniëlle Everling.

Stoepranden,,Het programma begint op woensdag 17 augustus'', gaat Vasenna verder. Bezoekers kunnen kijken naar de Olympische Spelen in Rio en zelf in actie komen. Op de rol staan onder meer beachvolleybal, beachsoccer en andere strandsporten, waarvoor op het plein 80 kuub zand wordt gestort. Verder ook atletiek, tennis, tafeltennis en minder courante 'sport en spel' als hoepelen, circus en het fameuze stoepranden. Op zaterdag 20 augustus staat het open Rotterdams kampioenschap stoepranden op het programma, waarvoor nu de voorrondes worden gehouden. De organisatie rekent op zeker 80 deelnemers. Het sportaanbod van Rio aan de Rotte kan worden aangepast aan de actualiteit. ,,Stel, de hockeydames spelen een halve finale. Dan gaan we overdag hockeyen'', zegt Daniëlle Everling. Het programma begint om 13.00 uur en loopt door tot 21.30 uur. Rio aan de Rotte, 17-20 augustus.