Nieuws Marketing

Preston Palace-directeur wrijft in handen bij slecht weer

Preston Palace-directeur Carlo Slag is er eerlijk over. Hij is blij met de regen en kou in deze meivakantie. Want dat betekent extra klandizie voor het hotel met allerlei indooraktiviteiten.

Van onze redactie 29 april 2016

Carlo Slag Frans Nikkels 1 1

Neem Koningsdag. In het centrum van Almelo was het rustiger dan anders. Bij Preston Palace was daarentegen sprake van topdrukte. Het subtropisch zwemparadijs trok ruim achthonderd bezoekers. "Mensen uit Almelo en omgeving. Ze willen toch iets doen en komen zo bij ons terecht", verklaart Slag. En dan zijn er ook nog de hotelgasten die van de indoor ontspanningsmogelijkheden gebruik maken. "Al met al bezochten woensdag meer dan duizend mensen het zwemparadijs", constateert de directeur tevreden. Ook de overdekte kermis van Preston Kermis was op Koningsdag in trek. Aan het eind van de dag stond de teller op 350 bezoekers.

Meer personeel Het weer is van grote invloed op de bezoekersaantallen. Weersvoorspellingen worden dan ook nauwlettend gevolgd bij de Almelose pretfabriek annex hotel. "Als de voorspellingen slecht zijn, is dat goed voor Preston Palace. Dan wrijven we ons in de handen", erkent Slag.Meer bezoekers betekent niet alleen extra omzet, ook moet er meer personeel worden geregeld. Zo waren er op koningsdag in totaal tweehonderd mensen aan het werk bij Preston Palace.

AnimatieteamsOok het hotel draait als een tierelier in deze regenachtige meivakantie. "We zien meer boekingen van gezinnen die er toch nog een paar dagen tussenuit willen." Preston Palace telt 329 kamers. "Op twee of drie na zijn ze bezet." Het gastenaantal overstijgt daarmee de gemiddelde bezettingsgraad van Preston Palace; die is 86 procent, vertelt directeur Slag.Gedurende de vakantie worden kinderen vermaakt door animatieteams. Zo stond er gisteren het bakken van pizza en cupcakes op het programma.

Foto: Frans Nikkels