Nieuws Marketing

Professor: niet doen, dat kleidieet van Rens Kroes

Powerfoodgoeroe Rens Kroes heeft haar 280.000 volgers op Instagram opgeroepen om 3 weken lang, twee keer per dag een glas klei te drinken. Maar volgens professor Koen Venema van de Universiteit van Maastricht kunnen we de klei beter laten voor wat het is. Een dergelijke 'detox' (ontgiftingskuur) kan zelfs leiden tot een enorm tekort aan broodnodige vitaminen. ,,Niet doen dus!,'' aldus Venema in het AD.

Bonne Kerstens 8 maart 2016

Renskroeskleikuur

Volgens Kroes zit de klei vol met kiezelzuur, fosfor, mangaan en kalium en is het 'supergezond'. De enzymen in de klei zouden het lijf helpen goede mineralen te absorberen en overtollig vocht, pus en 'negatieve straling' af te voeren.

Professor Venema, gespecialiseerd in voeding en het maag-darmkanaal, is erg sceptisch over de kuur van Kroes. Dat de enzymen in klei mineralen zouden opnemen, is volgens hem zeer onwaarschijnlijk. De wetenschapper hoopt daarnaast dat Kroes geen gelijk heeft met sommige beweringen op haar blog. ,,Dat er fosfor in de klei zou zitten? Ik hoop het niet! Fosfor reageert met water en geeft een vreselijke reactie.''

Wie graag zijn lijf wil 'ontgiften', doet er volgens de wetenschapper beter aan om een gezond dieet te volgen met veel groenten en fruit.

Rens Kroes was niet bereikbaar voor commentaar.