Nieuws Marketing

a.s.r. zet rapper Sticks in voor commercial

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. laat met de reclamecampagne 'Het Andere Verhaal' rapper Sticks aan het woord. De commercial doet flink wat stof opwaaien.

De Ondernemer | Foto: ANP 16 juni 2016

Rapper Sticks video

Tijdens een twee minuten durende commercial voor a.s.r. verzekeringen rapt de artiest over verzekeringsmaatschappijen. De rap begint met de woorden: “Als je het mij vraagt, verwacht ik van een verzekeringsmaatschappij integriteit, altijd.” Vervolgens rapt Sticks: “Het is toch zo gek nog niet? Als ik wil weten of mijn polis ook dekking biedt als ik mijn huis aanbied bij Airbnb, wat zijn mijn mogelijkheden?”

A.s.r

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. wil met de campagne laten zien 'hoe zij denken dat Nederlanders verzekeringsmaatschappijen zien'. Sticks verwoordt op eigen wijze wat Nederlanders verwachten van een verzekeraar, en wat ze belangrijk vinden. Want, zo zegt a.s.r.: "We willen graag voldoen aan de verwachtingen van Nederlanders."

(Lees verder na de video)%VIDEOWIDGET%

De commercial was voor het eerst te horen op alle Nederlandse radiostations, op dinsdag 14 juni aan het eind van de middag. Het zorgde ervoor dat de gemoederen op Twitter tijdens het reclameblok aardig opliepen.

“Ik ben benaderd met de vraag: ‘Wat vind jij eigenlijk van verzekeringsmaatschappijen en hun handelswijzen?’ Ik ben daarover gaan nadenken, en dat heb ik op rijm gezet. Daar hoorde je het resultaat van”, zegt Sticks in gesprek met 3FM dj Domien Verschuuren.

Schnabbel

Een schnabbel of mooie reclame? Sticks zelf verklaart dat het hem vooral te doen is om het uiten van zijn mening. “Ik heb al heel vaak het aanbod gekregen om een ‘gewone reclame’ te doen, en al heel vaak afgeslagen. Het gaat mij erom dat ik mijn mening kan ventileren, en als dat op deze manier kan, vind ik het prima. De bijval die ik nu al krijg, betekent dat het heel veel mensen dwarszit. Ik hoop dat verzekeringsmaatschappijen en banken luisteren.”

Een vervolg komt er volgens de rapper dan ook sowieso.