Nieuws Marketing

Reizend hotel opent deuren op Boulevard Den Bosch

Emmy Polkamp wilde haar concept van een reizend hotel graag lanceren in Den Bosch. En dat is gelukt.

Bart Gotink l Foto: Marc Bolsius 29 juli 2016

Reizendhotel

Tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch krijgt het reizende hotel van Emmy Polkamp voor het eerst echt gasten. In De Mengfabriek op de Tramkade staan straks vijf tenten, met plek voor tien personen.

Voor haar concept To Many Places won de Bossche 10.000 euro, bedoeld om het daadwerkelijk uit te voeren. Het idee is dat het simpele hotel straks bij allerlei evenementen snel kan worden op- en afgebouwd in leegstaande panden. Daarmee wil Polkamp ook laten zien dat we meer waarde kunnen toekennen aan leegstaand vastgoed. "Zoiets geeft ook een boost aan de locatie, zoals nu bij De Mengfabriek."

Gasten kunnen van 4 tot en met 15 augustus voor 100 euro per tent blijven slapen. Dat is inclusief ontbijt. Er is een keukentje aanwezig en een mobiele douchewagen. Het is een wat primitief hotel, maar voordeel is dat je op een bijzondere plek wakker wordt, aldus Polkamp.

De lancering op Boulevard vindt ze 'zeker wel spannend'. "We moeten hier toch kijken of ideeën lukken." Daarom denkt ze ook aan niet meer dan vijf tentjes, maximaal tien in de toekomst.

Het volgende evenement waar het reizend hotel opent, is Dutch Design Week in Eindhoven.