Nieuws Marketing

Rolan Kahn: ik heb het effect van internet onderschat

Roland Kahn haalde het afgelopen jaar veelvuldig het nieuws. Hij wilde V&D overnemen, maar dat mislukte. Vervolgens viel MS Mode om. "Wij waren niet competent genoeg voor V&D", zegt Kahn in de Telegraaf. "En bij MS maakten we grote inkoopfouten."

De Ondernemer 29 december 2016

Kahn 5

MS Mode maakt volgend jaar een doorstart en gaat V&D online verder. Terugkijkend zegt Kahn te lang het effect van internet te hebben onderschat. "Nu ik het beet heb, gaat het een stuk beter. Niets is in essentie hetzelfde, maar tegelijk is alles hetzelfde. Vroeger ging het er vooral om niet te veel voorraad te hebben."

De ondernemer ziet 2016 als 'een heel moeilijk en leerzaam jaar'. "Van alles wat goed gaat leer je veel, maar van alles wat fout gaat nog veel meer. Er zijn veel dingen niet goed gegaan." Een van die dingen was de overname van het failliete V&D. "Waarschijnlijk was het gewoon net te moeilijk. Te veel risico, te moeilijk. We hadden heel wat andere dingen aan ons hoofd die niet zo goed gingen. We hebben daarom een beetje een vlucht naar voren gemaakt."

Alerter

Verder ging MS Mode failliet. "De wereld veranderde en we hebben het niet snel genoeg gezien en niet op tijd ingegrepen", aldus Kahn. "Dat is een gebrek aan alertheid van onze kant. Er zijn ook veel inkoopfouten gemaakt. We hadden een inkoopdirectrice, die luisterde niet naar mijn advies. Ze wist het beter. Dat is haar goed recht, want daarom zit ze op die stoel. Maar er ging veel te veel fout."Door duidelijke doelstellingen te formuleren en alerter en sneller te zijn, hoopt Kahn fouten uit het verleden te voorkomen. "Vrouwen met een maatje meer hebben smaakgevoel en zijn kritisch op hun geld. We gaan uit van de vormen van vrouwen: peervorm, appelvorm. We worden de experts van de pasvorm. Onze stoffen gaan meer comfort geven, zonder grote prijsverhogingen door te voeren."

"Ook vernieuwen we onze collectie om de twee maanden. Dan verhoog je de snelheid, worden de afprijzingen minder en ga je meer verdienen. Dat was altijd ons geheim, maar we waren onze focus kwijtgeraakt."Gerelateerde artikelenDoek valt voor MS Mode; 660 banen op de tochtTopondernemers op Inspiration 360: 'Richard Branson is mijn voorbeeld'Hoe goed is deze man echt?