Kennis Sales

Cursus verkoop: leer de basis van succesvol verkopen

Hoe kan een cursus verkoop jou helpen om (online) succesvoller te zijn met jouw bedrijf? Het leert je de basis van verkopen. En daarmee dat wat je moet weten om het gesprek aan te kunnen gaan en daarmee extra omzet te genereren.

In de cursus verkopen leer je bijvoorbeeld hoe je met de klant in gesprek komt. Dat is namelijk niet zo eenvoudig, als je vanuit de cursus (online) verkopen niet weet welke houding je daarvoor moet aannemen. Dat geldt voor telefonische verkoop en directe verkoop, onderwerpen die beiden aan bod komen als je een cursus voor een verkoper zoekt.

Van onze redactie 25 december 2021

Verkopen basis cursus verkoop

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock.

In 3 stappen succesvoller

Om succesvoller te verkopen kan een verkoop cursus je helpen de juiste houding aan te nemen. En in 3 stappen meer te verkopen:

1

Goed luisteren

Wat veel verkopers vergeten is dat het vooral belangrijk is om goed te luisteren. Pas als je weet wie de klant is, wat de klant wil en hoe jij daarin een rol kunt spelen kun je het gesprek aan gaan. Dat is een van de belangrijke aspecten van een cursus verkoop, om die juiste houding aan te nemen

2

Samen in gesprek

Door goed te luisteren kun je samen met de klant in gesprek. En krijg je de kans om gerichte vragen te stellen, uit te leggen wat je kunt betekenen of de voordelen van een product of dienst te delen. Het garandeert de interesse van de klant, om te voorkomen dat je vanuit eenrichtingsverkeer praat.

3

Succesvol verkopen

Uiteindelijk krijg je op die manier de kans tot succesvol verkopen. Bijvoorbeeld met de verkooptechnieken en handige tips die je leert tijdens een cursus (online) verkopen. Je leert technieken die je in de praktijk kunt brengen als je met de klant in gesprek bent.

Praktijkgerichte verkoopcursus

Tijdens een sterke verkoopcursus zal je daarom gedeeltelijk ingaan op het luisteren en het gesprek. Om vervolgens aan de slag te gaan met de praktische tips om de kans op verkoop te verhogen. Zo leer je de technieken om een gesprek in de juiste richting te sturen, om jouw aanbod overtuigender aan te bieden en de controle te houden over de manier waarop je met de klant communiceert.

Cursus verkoop: leer de basis van succesvol verkopen

Dus zoek je een cursus verkoop die je helpt de basis van succesvol verkopen beter onder de knie te krijgen? Tijdens de Sales Boost Academy komen al die onderdelen van het verkopen aan bod.

Dat helpt je een beter beeld te krijgen van succesvolle verkoop, van de voorwaarden daarvoor en hoe je daar in de praktijk zelf gebruik van kunt maken. Je zal merken dat verkopen makkelijker wordt, al was het maar omdat je begrijpt wat er gaande is en hoe je klanten benadert. Bovendien leer je praktische tips, die een cursus verkoop enorme de moeite waard maken.