Kennis Sales

Wat mag een sales training kosten?

Wat zijn de sales training kosten en is dat duur? Of juist goedkoop? Wat mag een sales training kosten? Dat hangt helemaal af van wat het aan de andere kant oplevert. Zelfs de duurste expert sales training of telefoon sales training is het geld waard als je daardoor uiteindelijk meer extra omzet maakt.

Van onze redactie 25 december 2021

Kosten sales training

Training en begeleiding: wat kun je verwachten?

Het type training bepaalt in grote lijnen de kosten. Dus volg je een sales funnel training met online voorbeelden en inzichten? Of gaat het om een expert training waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt? Je kunt je voorstellen dat daar meer kostbare tijd in gaat zitten, waardoor de kosten hoger oplopen. Hier staat tegenover dat die begeleiding je waarschijnlijk veel verder helpt, waardoor jouw omzet ook verder zal stijgen.

Zet de sales training kosten daarom altijd af tegen de extra omzet die je daarmee kunt genereren. Of tegen de andere vormen van waarde die je eruit haalt, bijvoorbeeld omdat een verkoper beter in staat is een salesstrategie te ontwikkelen.

Investering in meer sales: extra omzet

Zie de kosten voor een sales training als een investering, in meer (online) verkoop. Een bedrag van €250, €500 of zelfs €5.000 hoeft dan niet veel te zijn. Als dit er aan de andere kant voor zorgt dat het twee keer meer omzet oplevert kan dat een uitstekende investering zijn.

Bekijk daarom altijd de potentie van een goede sales training, zowel door een expert als wanneer het gaat om een sales funnel of een telefonische sales training. Als de training meer oplevert dan dat het in eerste instantie kost is het een goed idee om die te volgen.

En probeer het bijvoorbeeld eerst met een (grotendeels) online training. De kosten daarvan liggen relatief laag, omdat het de persoonlijke interactie en samenwerking is die over het algemeen tot hogere tarieven leidt. Het is op die manier mogelijk om het voordelig uit te proberen, en na te gaan of het inderdaad zorgt voor meer omzet. Als dat het geval is ligt de weg open om ook sales trainingen die meer kosten te benutten.

Wat mag een sales training kosten?

Dus, wat mag een sales training kosten? Het is lastig om daar voor jouw bedrijf of business antwoord op te geven. Stel dat het je lukt om 20 procent meer omzet te genereren, is dit de investering dan waard? Dat kun je alleen zelf beoordelen, omdat jij weet wat die omzet is en welke potentie een groei op zal leveren.

Wil je het proberen met een training die tot 20 procent meer omzet leidt? Volg onze Sales Boost Academy. Dan ervaar je zelf hoe een training je kan helpen de omzet te verhogen.